Neagu Djuvara, atac la Becali: Este un cretin profund! Cum să faci politică cu un astfel de om?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu Djuvara
Neagu Djuvara

Intrarea lui Gigi Becali în PNL încă mai stârneşte valuri în rândurile liberalilor. După ce Călin Popescu Tăriceanu sau Ludovic Orban şi-au exprimat deschis nemulţumirea pentru intrarea lui Becali în PNL, acum a venit şi rândul decanului de vârstă al liberalilor, Neagu Djuvara. Istoricul a criticat dur alianţa cu Becali şi a spus că îi este ruşine de situaţia în care a ajuns PNL.

„Becali ăsta e un primitiv, nu este un om, e un cretin profund, cum poţi să faci politică cu un om ca ăsta?” a declarat decanul de vârstă al PNL, Neagu Djuvara.

Istoricul şi-a continuat atacul şi se alătură aripii din PNL care îl contestă pe liderul Crin Antonescu. „Este o harababură. Străinii nu mai înțeleg nimic din ce se întâmplă în țară. Destituirea lui Băsescu, revenirea lui, alianța unui partid liberal cu unul socialist, sunt așa de nebunești, încât mi-e rușine. Strategia adusă de actualul PNL nu-mi convine deloc, mă fac că nu-i cunosc", a mai spus Neagu Djuvara.

Orban şi Tăriceanu critică dur acceptarea lui Becali în PNL

Atacul lui Djuvara vine în completarea altor liberali cu greutate în partid. Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu a explicat că nu-l recunoaşte pe Becali ca fiind unul dintre colegii săi de partid. "El nu este membru al PNL, cred că o implicită asociere care s-a făcut mie mi se pare că nu este benefică pentru noi. Nu o să fim colegi, pentru că, din fericire, nu e vorba de un coleg de partid, este o candidatură pe listele USL”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

"Eu nu mă simt confortabil ca Gigi Becali să devină colegul meu de partid. PNL este susţinut de oameni cu o educaţie ridicată, iar Becali nu poate fi reprezentativ pentru PNL. Riscăm ca prin această grefă să generăm rezerve din partea alegătorilor noştri. Cred că «Revoluția bunului simț» nu poate fi făcută cu Becali, Honorius Prigoană şi Plăcintă", a explicat şi Ludovic Orban.

La rândul său, Crin Antonescu a ţinut să le răspundă contestatarilor şi a explicat că intrarea lui Becali în PNL a fost o decizie luată cu acordul forurilor statutare ale partidului. "Nu acesta (Gigi Becali, n.r.) a fost un subiect de tensiune în PNL, nu acesta a fost un subiect de alegere. Am văzut formule aberante - nu am ce să fac, ele ţin de libertatea comentariului - şi din interiorul PNL şi din afara lui: Gigi ales în dauna lui Tăriceanu. Dar când am avut noi de ales între Becali şi Tăriceanu? Faptul că domnul Tăriceanu a avut în această privinţă o altă părere decât zdrobitoarea majoritate a forurilor de decizie ale PNL e cu totul altceva", a spus Antonescu.

Nici Gigi Becali nu a stat deoparte în acest scandal. El a spus că poziţia unor oameni care Orban sau Tăriceanu nu are relevanţă, pentru că nu îi bagă nimeni în seamă. Becali a promis că le va da un răspuns pe măsură celor doi liberali, însă după alegeri.

În presă s-a speculat că intrarea lui Becali pe listele USL ar fi costat un milion de euro. Becali a donat partidului sediul de campanie, care este evaluat la peste un milion de euro.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite