A încercat să treacă cu pistolul hotarul moldo-român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul s-a ales cu dosar penal
Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, cu dublă cetăţenie romană şi basarabeană, a fost prins, vineri, de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să intre în România cu o armă nedeclarată.

Potrivit poliţiştilor de frontieră vasluieni, bărbatul a devenit suspect atunci când s-a prezentat la controlul vamal şi, de aceea, vameşii au trecut la verificări mai amănunţite.

Aşa au descoperit oamenii legii că acesta ţinea ascuns sub scaunul şoferului un pistol marca Makarov, calibru 9 milimetri, care era şi încărcat.

Pistolul era ascuns sub scaunul şoferului

Pistolul era ascuns sub scaunul şoferului

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul, marca Peugeot, este în proprietatea unei societăţi comerciale din Republica Moldova şi că el este doar unul dintre şoferii angajaţi ai respectivei firme, care au dreptul şi posibilitatea de a conduce autoturismul în cauză", ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră vasluieni au ridicat arma şi muniţia în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit persoanei în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui cu propunerile legale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite