Mona Pivniceru ar fi membru CSM şi dacă şi-ar da demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul CSM, Mona Pivniceru. Foto Alex Policală
Judecătorul CSM, Mona Pivniceru. Foto Alex Policală

În cazul în care ar opta pentru funcţia de ministru, Mona Pivniceru ar deveni membru de drept în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Ce riscă însă prin demisie?

Ministrul Justiţiei este membru de drept în consiliul Superior al Magistraturii, conform legii. Dacă Mona Pivniceru şi-ar da demisia din  CSM pentru a prelua frâiele Ministerului Justiţiei, judecătoarea ar pierde locul de reprezentant ales al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar l-ar câştiga pe cel al ministrului, care este automat membru în organism. Riscul pentru Mona Pivniceru este ca mandatul să de ministru să se încheie după alegerile noiembrie şi astfel şi-ar pierde calitatea de membru al CSM.

Mona Pivniceru a fost propusă pentru preluarea funcţiei de ministru al Justiţiei, dar colegii săi din Consiliul Superior al Magistraturii nu au fost de acord cu detaşarea, respingând aseară solicitarea magistratului. Astfel, dacă ar opta pentru funcţia de ministru, Mona Pivniceru ar trebui să îşi dea demisia din CSM pentru a nu se afla în incompatibilitate. Judecătoarea încă nu s-a decis dacă va rămâne în CSM sau va prelua Ministerul Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite