Decizia care i-a iritat la culme pe angajaţii unui call-center: pot fi concediaţi dacă stau mai mult de opt minute la toaletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea unui call-center din Norvegia a luat o decizie în urma căreia angajaţii vor fi monitorizaţi în permanenţă, iar dacă petrec mai mult de opt minute la toaletă va porni o alarmă prin care şefii sunt anunţaţi că regulamentul a fost încălcat.

Decizia norvegienilor a fost contestată de către sindicate şi de către angajaţi, care consideră că prin această regulă este încălcat dreptul fundamental la libertate. Potrivit presei britanice, nu este prima oară când o companie norvegiană încearcă să limiteze timpul pe care angajaţii îl petrec la toaletă. Spre exemplu, unele firme îşi pun angajaţii să semneze într-un registru înainte de a merge la baie, iar alte firme monitorizează intrările la toaletă prin intermediul cartelelor magnetice.

„Fiecare angajat are nevoi diferite de ceilalţi şi este absurd să monitorizezi atat de strict toate mişcările oamenilor: practic le sunt anulate toate libertăţile. Să supraveghezi personalul şi să limitezi la doar 8 minute timpul în care cineva merge la toaletă, fumează, vorbeste la telefon sau îşi relaxează picioarele este o măsură abuzivă şi cu un grad mare de intruziune în viaţa personală", a spus un reprezentant al angajaţilor.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite