Despre cum să faci sex, în şcoli. Doar în teorie GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii de la Liceul Mihai Eminescu au avut marţi o oră de educaţie medicală. Subiectul – tabu în programa şcolară, dar foarte prezent în viaţa elevilor. Cei care au primit învăţăturile unui medic de obstetrică-ginecologie sunt liceenii de clasa a XII-a.

Dr. Mihaela Peţeanu de la Spitalul Isis a fost lectorul care le-a povestit despre riscurile sexului neprotejat: începând de la boli cu transmitere sexuală până la o sarcină nedorită.

„Viaţa sexuală trebuie începută după vârsta de 18 ani, pentru că abia atunci se maturizează organismul uman. Cea mai bună protecţie este folosirea prezervativului. Acesta te fereşte pe tine şi pe partener de afecţiuni periculoase şi neplăcute. Pentru evitarea unei sarcini nedorite, prezervativul nu este de ajuns, ci trebuie combinat cu contraceptive orale. Dar cel mai important este să găsiţi persoana potrivită care să vă sfătuiască şi să îndrume“, a fost sfatul de bază primit de liceeni.

GALERIE FOTO



Serioşi sau amuzaţi, elevii de la a XII-a, profil Matematică-Informatică, au ascultat mai mult sau mai puţin atenţi recomandările medicului. Câţiva au şi pus întrebări, atât fete, cât şi băieţi. Iar medicul le-a răspuns cât mai pe înţelesul lor.

Cursul care s-a dorit interactiv, depăşind bariera prejudecăţilor, a fost primul dintr-un protocol încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Spitalul privat Isis şi Asociaţia Clubul Isis.

Medicii şi dascălii au dorit semnarea acestei colaborări pentru a preveni în principal îmbolnăvirile tinerilor şi cazurile în care adolescentele devin mame.

„România este pe primul loc în Europa la capitolul mame minore. Şi nu demult ne-am confruntat cu cazul fetiţei care la numai 11 ani a devenit mamă. Aceste situaţii nu trebuie să se mai repete şi educaţia medicală pe care încercăm să o facem acum prinde bine tuturor“, a declarat dr. Mohamed Zaher, directorul Spitalului Isis.

AFLĂ PĂREREA UNUI PREOT DESPRE EDUCAŢIA SEXUALĂ ÎN ŞCOLI: „MAI DEGRABĂ PROMOVARE A DESFRÂULUI ŞI AVORTULUI“

image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite