Raport EIRO: Românii muncesc cel mai mult în Europa şi au cele mai puţine zile de concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit celei mai recente monitorizări realizate de European Industrial Relations Observatory (EIRO), salariaţii din ţara noastră muncesc cele mai multe ore pe săptămână dintre toţi cetăţenii Uniunii Europene şi au cele mai puţine zile de concediu.

Angajaţii din România lucrează aproximativ 41,2 ore pe săptămână. În această ierarhie, salariaţii din ţara noastră sunt urmaţi de lucrătorii din Malta, care totalizează 40,7 ore pe săptămână, de cei din Marea Britanie, cu 40,6 ore săptămânal şi de cei din Luxemburg, cu 40,6 ore într-o săptămână.

Mai citiţi şi:

Controverse cu bugetari la Galaţi: pe o parte sunt daţi afară, pe alta sunt angajaţi

Salariaţii din Bulgaria şi Slovenia au acelaşi număr de ore lucrate pe săptămână, 40,5, după cum informează Realitatea.

Nici la numărul zilelor de concediu nu stăm mai bine. Cele 21 de zile de concediu de odihnă pe an situează România la coada clasamentului european, fiind depăşită doar de Cipru şi Estonia, cu doar 20 de zile de concediu pe an.

Ţările din Uniunea Europeană în care se munceşte cel mai puţin sunt Finlanda (doar 37,3 ore pe săptămână muncite efectiv), Franţa (37,4 ore), Irlanda (37,4), Italia (37,9), Danemarca (38,2), Belgia (38,2) şi Suedia (38,3). Potrivit unui studiu realizat în martie 2010, 66% dintre români susţin că fac ore suplimentare, jumătate dintre aceştia fiind obligaţi să vină uneori la serviciu şi în weekend.

Pentru a vedea clasamentul ţărilor în ceea ce priveşte numărul de ore muncite şi zilele de concediu, accesaţi acest link...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite