„Zece negri mititei“ şi „Crima din Orient Express“, azi cu "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aghata Christie
Aghata Christie

Romanele „Zece negri mititei“ şi „Crima din Orient Express“, semnate de doamna misterelor, Agatha Christie, vor fi distribuite astăzi, într-un singur volum, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei.

VEZI GALERIE FOTO CU CEL MAI MARE FAN JULES VERNE DIN ROMÂNIA

Agatha Christie (1890 –1976) este una dintre cele mai bine vândute scriitoare din toate timpurile, alături de William Shakespeare, cărţile sale fiind traduse în cel puţin 56 de limbi.

Autoarea britanică şi-a publicat primul roman, „The Mysterious Affair at Styles", în anul 1920, când cititorii au făcut cunoştinţă cu celebrul detectiv Hercule Poirot. Acesta apare în 33 de romane ale Agathei Christie şi în 54 de povestiri. Miss Marple, celălalt personaj faimos pe care l-a creat scriitoarea, a prins viaţă începând cu „The Tuesday Night Club", în 1927.

În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, Agatha Christie a scris alte două romane, „Curtain" şi „Sleeping Murder", ambele fiind ţinute într-un depozit secret timp de 30 de ani. Au fost publicate de autoare către sfârşitul vieţii ei, când a realizat că nu mai are putere să scrie.

Asemenea lui Arthur Conan Doyle, care l-a creat pe Sherlock Holmes, Christie s-a plictisit de detectivul său. Către sfârşitul anilor 1930, a scris în jurnalul său că îl găseşte pe Poirot „intolerabil", iar în anii '60 a spus despre eroul cărţilor care i-au adus succesul şi recunoaşterea peste tot în lume că este „un ticălos egocentric".

Spre deosebire de Conan Doyle, Christie a rezistat tentaţiei de a-l ucide pe Poirot cât timp era popular. După succesul înregistrat de „Curtain", scriitoarea a lansat, în 1976, „Sleeping Murder".

Trenul crimelor

„And Then There Were None" (tradus în româneşte „Zece negri mititei") şi „Crima din Orient Express" se numără printre cele mai bine vândute cărţi ale scriitoarei. „Crima din Orient Express" (în original: „Murder on the Orient Express") a apărut în Marea Britanie şi în SUA, în 1934. Eroul principal al cărţii este detectivul belgian Hercule Poirot. Întors din Siria, Poirot se urcă în Orient Express, cu destinaţia Istanbul.

Într-o noapte, aproape de Belgrad, la 23 de minute înainte ca ceasul să bată ora 1.00, Poirot se trezeşte din cauza unui zgomot puternic. A doua zi dimineaţă află că domnul Ratchett este mort. Hercule Poirot îşi începe munca de detectiv. Cartea a devenit film în 1974, cu Albert Finney (Poirot), Sean Connery, Lauren Bacall, Anthony Perkins, John Gielgud, Vanessa Redgrave şi Ingrid Bergman.

Insula misterelor

Romanul „Zece negri mititei"a fost publicat prima oară în Marea Britanie, la 6 noiembrie 1939, sub titlul „Ten Little Niggers". În SUA, a fost lansat în ianuarie 1940, cu titlul „And Then There Were None". Zece persoane din clase sociale diferite au fost invitate într-o vilă aflată pe „Insula Negrilor" (în versiunea britanică) sau pe „Insula Indiană" (în versiunea americană).

Acestora li s-a spus că vor fi întâmpinaţi de gazdele lor, Thomas şi Ethel Rogers, însă curând îşi dau seama că sunt singurele fiinţe de pe insulă. Cei zece invitaţi descoperă că au fost păcăliţi şi realizează că nu au nicio cale de a pleca. Ei sunt ucişi, unul câte unul, într-un mod grotesc.

Informaţii despre cărţi

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul“ din Timişoara şi Bucureşti!

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42
E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite