Lecţie de patriotism românesc dată de Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Cioclea este cetăţean al României şi noul Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei
Sergiu Cioclea este cetăţean al României şi noul Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei

Sergiu Cioclea este noul guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova. În timpul votului primit în Parlament, acesta a răspuns public unei interpelări prin care era vizată cetăţenia română, pe care acesta a dobândit-o pe drept. Răspunsul reprezintă o lecţie de patriotism românesc de care suntem mândri.

Luat la întrebări de către preşedintele Partidului Comunist, Vladimir Voronin, în timpul votului de investire din Parlamentul Republicii Moldova, guvernatorul ales al Băncii Naţionale a Moldovei a dat clarificări cu privire la motivele ce l-au determinat să îşi ia cetăţenia română.

"Cetăţenia română este o redobândire... este o cetăţenie de suflet. Eu nu am nici paşaport, nici buletin de identitate românesc, nu am folosit niciodată această cetăţenie nici pentru deplasare, nici pentru beneficiu. A fost un demers al familiei: bunicii mei s-au născut în România, a fost un moment luminos pentru viaţa lor. Am susţinut demersul familial şi nu am nici un sentiment de ruşine pentru acest lucru."

Sergiu Cioclea a redobândit cetăţenia română în anul 2009, pe baza dreptului strămoşesc. El a fost investit astăzi de către Parlamentul Republicii Moldova ca şi Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei.

Între timp la Chişinău se pregătesc evenimente importante pentru a se celebra Unirea Basarabiei cu România, de pe 27 martie 1918. Provincia românească dintre Prut şi Nistru a fost prima care s-a unit cu ţara, în vremuri grele pentru neamul românesc, şi a dat startul reîntregirii neamului românesc sub aceeaşi umbrelă statală.

O importantă manifestaţie stradală se anunţă, la care zeci de mii de români moldoveni vor participa. Aceştia vor să transmită un mesaj către Bucureşti: că a venit momentul reUnirii.

Aceasta se va desfăşura pe 27 martie 1918, cu plecare din faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet, începând cu ora 13.00.



Tot mai mult voci publice de dincolo de Prut aclamă public aderenţa la mesajul unionist, persoane publice, politicieni, oameni de cultură, asociaţii şi partide politice. Este nevoie doar de un curent favorabil de la Bucureşti şi un nou moment istoric ne aşteaptă.

image

Rămâne să vedem dacă preşedintele Klaus Johannis va rata acest moment şi se va alătura în istorie fostului preşedinte Ion Iliescu, şi nu alături de nume mari din cartea neamului românesc. Este datoria tuturor românilor să reamintească politicienilor cu ce mandat au fost investiţi, ori Klaus Johannis a fost investit cu un mandat pentru reUnire pe care are obligaţia de a-l duce la îndeplinire.

Nu vrem ca după acest mandat să rămânem iar cu un gust amar şi concluzia că Moscova iar ne-a păcălit. 

Materialul video a fost pus la dispoziţie de către Ionel Puşcaş pe pagina sa de Facebook.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite