Copaci. Amintiri. (I) Motivatio

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Copacul, este o plantă perenă, multianuală, cu un trunchi lemnos evident, cu ramuri dezvoltate, ce prezintă frunze, flori, din care se dezvoltă fructe şi...” (Wikipedia)

 Copacul?

...mesajul din sticlă aruncat peste timp,

...mărturia unei poveşti de dragoste care trebuie spusă lumii ori doar EI,

...dovada unei treceri şi promisiunea unei reveniri.

O poveste.

Mesaj, mărturie, dovadă, poveste. Toate într-o formă care să dăinuie. Care să se transforme într-o bornă. Un reper. Un basm, o poveste, o întîmplare sau doar o dorinţă. O amintire despre EI. Buni sau răi. Copii sau tineri. Un vis. Ieri sau azi.

image

Treceri sau împletiri de destine.

*

Copacul?

„Un obiect”. Ceva accesibil, ceva vulnerabil, ceva pe care-l poţi amputa, tăia ori pune la pămînt fără vreun efort prea mare. Fără vreo pedeapsă. Viu. Şi atacabil.

*

Amintirile nu pot fi şterse. O iubire nu se stinge pentru totdeauna. Se colorează, se transformă. Se disipează. Dar nu dispare din acele inimi împletite cîndva.

Poţi să tai o viaţă? Poţi să transformi vieţile în chibrituri care ard şi dispar în cenuşă?  În uitare?

Aduceri-aminte. Şi vieţi.

Să le ajutăm să curgă liniştit spre alt tărîm. Iar amintirea lor să nu se piardă în neant.

*

„Vă oferim copaci din toate formele şi mărimile, care să se potrivească în orice grădină. Sînt disponibili copaci mari pentru grădini vaste sau copăcei pentru cele mai mici. Vedeţi ce posibilităţi vă oferim pe www...”

*

Copaci şi poveştile lor. Copaci care îşi cer dreptul la existenţă. Copaci şi oameni care sparg bariera timpului prin amintiri. Oamenii îşi construiesc amintiri de care se leagă pînă la final. Şi au un timp ca să se bucure de ele. Pînă cînd se transforma ei înşişi în amintiri.

Deci să împădurim!

La mulţi ani celor aniversaţi azi, 23!

Mulţumiri, Ioana Vegheş!

                                                                                                         (Foto: Dan Atanasiu, Cezar Pârlog)

*

Cezar Pârlog este publicist şi scriitor. Ultimele cărţi publicate sînt „Electric puzzle”, Editura Neuma, 2017, Life stuff sau Învăţături pentru Andreea”, Editura Tracus Arte, 2016, „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, Editura Tracus Arte 2014, Premiul Naţional “Vasile Voiculescu”, 2015.

Citiţi şi:

De Sîn' Andrei
Cronica unei cărţi în curs de apariţie
SMS naţ. Nelimitat

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite