articolul anterior articolul urmator

Bâlciul pascal

56
14 Apr 2017 17:49:02
Eugen Tănăsescu
Foto: Bâlci de Sărbători. Sursa: Arhiva AGERPRES
Foto: Bâlci de Sărbători. Sursa: Arhiva AGERPRES

56 Comentarii

Stefan din nord
14.04.2017, 18:12:42

Cine sunt cei ce-l dau afara pe Hristos din propria-i sarbatoare ? Ati ghicit ,ortodocsii Nu musulmanii nu pocaitii nici cei de alte religii Atat inteleg ei din jertfa lui Hristos ,oua miei iepurasi luminite si multa crapelnita Asa i-ati educat asa-i aveti Deja mi-e scarba sa deschid televizorlul la stiri ca nu mai pot de atati cozonaci inchistrit de oua de behaitul mieluseilor dusi la sacrificare si toate obiceiurile premergatoare Pastelui

+3 (9 voturi)
Realist
14.04.2017, 19:45:01

He, he - dl. Tanasescu se face ca nu intelege: aceeasi natura umana care il face pe individ sa-si puna sperantele desarte in varii divinitati (versus neajunsurile existentei si inevitabila disparitie), face ca aceeasi indivizi sa fie clientii unui "bine" non-ezoteric, ci palpabil : crapelnita, zorzoane, sarbatoare. Deloc condamnabil - este un alt fel de a scapa vremelnic din limitele existentei cenusii ! Si cum vremurile se schimba, se schimba si modul de a celebra - motivele conteaza mai putin ! Pai ce, pe vremea lui Ceasca nu ne bucuram de zilele libere de 1 Mai si 23 august ? Conta ca erau de inspiratie comunista ? Defel !

+3 (7 voturi)
miron miron
14.04.2017, 18:17:00

Lasati parinte, daca mergi intr-un butic, un fel de magazin cu obiecte religioase, vei gasi de toate, de la oua inchistrite, de lemn, de plasic, cu margele, etc. Veti gasi icoane, cruciulite, ce la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe. Lumanari, cu toate felurile de figurine pana la chipul lui Hristos. Nu va mai mirati de noi pacatosii, ce vindem sau cumparam, ca tot de la dumneavoastra am invatat, mai bine spus de la ai dv. au inviat

+7 (11 voturi)
Andrei Popa
14.04.2017, 18:49:46

Asta e nimic, strigatoare la cer sunt insa petrecerile dezmatate care se tin in unele cluburi de Paste, chiar de Joia Mare a avut loc una in clubul Gaia, cu "tema religioasa" - clubul era impodobit cu cruci de lemn pe care erau inscrise pacatele capitale, iar animatoarele dansau dezbracate printre ele... Trebuie interzise astfel de evenimente, iar cluburile inchise in perioada sarbatorilor religioase, iar cele care vor lua in bataie de joc crestinismul inchise definitiv, iar pentru patronii lor pedeapsa maxima din codul penal!

+1 (9 voturi)
Vanatorul/d.c.
14.04.2017, 19:28:28

Iti fac in ciuda tinerii liberi, cu prietenele lor frumoase si ..neinhibate si cu distractiile lor in cluburi, asa-i..? Dar stii ceva, pe Stalin nu-l vrei inviat..?:) Sau mai bine ceri azil politic in ..Iran, nu..?:)

+7 (11 voturi)