Terapeutul Ovidiu Dragoş Argeşanu:„E greu să ai grijă energetic de un preşedinte“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Dragoş Argeşanu, terepeut                      FOTO: Eduard Enea
Ovidiu Dragoş Argeşanu, terepeut                      FOTO: Eduard Enea

Terapeutul Ovidiu Dragoş Argeşanu a vorbit ieri, la Adevărul Live, despre paranormal, mântuire, politică, lipsa de deschidere a Bisericii, dar şi despre manipularea cu flacăra violet de la alegerile din 2009.

Terapeutul Ovidiu Dragoş Argeşanu (48 de ani), unul dintre cei mai respectaţi maeştri reiki, a fost invitat la Adevarul Live pentru a vorbi despre căutările şi răspunsurile sale în plan spiritual, despre ce înseamnă, de fapt, paranormalul, capacităţile extrasenzoriale şi despre ce se află dincolo de aceste experienţe.

Psihoterapeutul a povestit, în emisiune, despre efectele flăcărei violet în politica românească, despre experienţele sale esoterice şi paranormale, recunoscute de unii, contestate de alţii. 

El susţine şi numeroase conferinţe, având numeroşi discipoli în toată ţara.

Astăzi, de la ora 17.00. terapeutul va susţine o conferinţă, la Biblioteca Academiei, cu tema „Dimensiunea psihică şi spirituală a omului, între patologie şi sfinţenie“, cu intrarea liberă.

„Am o extraordinară sete de cunoaştere. Tot ceea ce fac are baze ştiinţifice. Orice întrebare are un răspuns“, a declarat Ovidiu Dragoş Argeşanu. „Înainte de apărea o boală, apare un dezechlibru sufletesc. Aspirina nu vindecă, acordă doar timpul necesar vindecării“, a precizat medicul.

„Traian Băsescu a avut marele talent de a devia atenţia opiniei publice“

image

Flacăra violet a devenit un concept intens mediatizat în România, începând cu anul 2010, în contextul în care politicienii români fac apel la diverse tehnici paranormale, care i-ar ajuta la obţinerea de voturi, provoacă insuccese adversarilor, ajută la menţinerea stării de sănătate, şi de asemenea îi protejează de „atacuri“ paranormale. Preşedintele României, Traian Băsescu, şi-ar fi angajat atunci un parapsiholog, Aliodor Manolea, în preajma alegerilor din 2009, pentru a-l susţine utilizând tehnici ezoterice legate de flacăra violet. Acesta lucrase anterior pentru contracandidatul său, Mircea Geoană.

„Regi daci, împăraţi romani, toţi au avut protecţie. Există oameni care au cunoaştere şi care pot face multe, deci este neapărată nevoie ca preşedinţii să fie protejaţi“, a spus Argeşanu, la Adevărul Live.

„Paranormalul se regăseşte peste tot, în armată, în sport, în educaţie, pentru ca pregătirea psi este foarte importantă“, a explicat el.

Ce înseamnă, de fapt, energia psi şi flacăra violet? „Crearea unui câmp de protecţie in jurul tău. Flacăra violet e foarte bună împotriva entităţilor şi curăţă diverse lucruri. În politică la noi, a fost mai mult o manipulare decât o formă de manifestare a parapsihologiei“, a explicat terapeutul.

image

„E greu să ai grijă psi de un preşedinte. De obicei, cei care sunt în faţă nu sunt cei care sunt în spate. Când te ocupi de protecţie psi nu trebuie să stai în faţă. Acesta este interesul, ca ei să nu apară, să rămână necunoscuţi. Orice naţie civilizată are sau nu are protecţie psi“, a punctat medicul.

„Flacăra violet este un tip de energie, shambala reiki, derivat din reiki tradiţional, o energie de nivel mijlociu. Poate fi folosită ca să fie date la o parte anumite entităţi. A fost cea mai simplă formă de implementare a energiei într-o masă de oameni, respectiv într-un partid. Iniţial, s-au folosit de flacăra violet cei din PSD, apoi cei din PDL şi toţi ceilalţi“, a subliniat Argeşanu.

„Traian Băsescu a avut marele talent de a devia atenţia opiniei publice dându-i în faţă o prosteală cu flacăra violet. Asta are un mare impact la persoanele care nu ştiu despre ce este vorba. Suna bine şi asa: flacăra violet. Toţi purtau  câte o cravată violet, dar asta e doar o poveste frumoasă. Eu nu am înghiţit-o: am altă educaţie spirituală. Aghiazma de la Bobotează are mai mare vibraţie decât orice flacără violet“, a spus Ovidiu Dragoş Argeşanu.

„Biserica are un PR prost“

Terapeutul a criticat Biserica ortodoxă pentru fundamentalism şi lipsă de deschidere. „Adevărul are şi el două coordonate, verticală şi orizontală, ele sunt infinite.
Nu-ţi explica nimeni, în Biserică, ce înseamnă mântuire. Biserica nu are nicio pozitie faţă de sexualitate. Nu poţi spune că ceva e păcat fără să explici de ce e păcat. Biserica are un PR prost, Cerul are un PR prost“, a spus psihoterapeutul.

„Propovăduirea sentimentului de culpă e lucrul cel mai grav pe care-l face Biserica. Marea greşeală a creştinismului este aceasta: implementarea sentimentului de culpă. Asta e mai greu de scos din mintea, sufletul şi sinele unui om decât păcatul.  Biserica a greşit când nu a ştiut să-şi atragă în structurile sale oameni deschişi la minte“, a punctat Ovidiu Dragoş Argeşanu.

„Nu cred că orientarea sexuală are legatura cu credinţa. Nu cred că homosexualitatea este un păcat. Biserica trebuie să facă mari eforturi să îndrepte ce a greşit. Nu sunt nici pentru şi nici împotriva căsătoriei între persoanele gay. Căsătoria se face prin unire între spirite, nu între corpuri. Totul este la nivel spiritual“, a continuat el.

Ritualuri sataniste la Clubul Colectiv

Despre drama din Clubul Colectiv, psihoterapeutul susţine că acolo a fost un portal deschis, cu energii malefice. „În Clubul Colectiv, în urmă cu ceva timp a concertat o trupă recunoscută ca fiind satanistă. Pare paradoxal, dar există oameni care fac jertfe de animale şi ritualuri pentru aşa ceva.

image

De asta s-a muri acolo, copiii aceia au fost victime colaterale. Nu se poate însă să mori fără voia lui Dumnezeu. Toti cei care au murit asa, au murit, pentru că asta trebuia să se întâmple. Lucrurile sunt oarecum prestabilite, ca la şah“, a punctat Argeşanu.

Despre călătoriile lui Gabriel Cotabiţă
 

„Părerea mea este că, în general cei care se ocupă de muzică şi cei care au acces la muzică au o altă gândire, o alta percepţie, alte simţuri. Starea de comă a fost un moment de cotitură pentru Gabriel Cotabiţă, unul în care s-a decis dacă vrea sau nu să plece. A avut un timp de gândire.

A avut un impact extraordinar faptul că Gabriel Cotabiţă este o persoană foarte iubită de fetele lui, de prieteni, de public. El fiind un om bun, a putut să vadă de dincolo cât este de important pentru ceilalţi.

El era o persoană spirituală şi înainte de comă, însă experienţa l-a schimbat profund. Momentul în care te intorci dintr-o asemenea experienţă este ca o renaştere, Gabriel Cotabiţă va oferi, în continuare, lumii multe lucruri frumoase. El pune suflet în ceea ce face şi asta este foarte important.

Gabriel Cotabiţă s-a întors cu nişte daruri şi ni le va împărtaşi“, a subliniat psihoterapeutul. 

„Când eşti în comă, poţi să vezi lucruri pe care le-ai făcut în alte vieti. Spiritul vizitează locuri în care noi ne-am lsat sufletul“, a explicat Argeşanu.

Baze ştiinţifice

Ovidiu Dragoş Argeşanu foto eduard enea

Medicul Ovidiu Dragos Argeşanu s-a impus prin pertinenţa teoriile sale, a spart cu curaj şi nonconformism tipare, a „atacat“ subiecte tabu (flacăra violet, farmece, blesteme, exorcizări).

Testând mai multe domenii de activitate, drumul medicului Ovidiu Dragoş Argeşanu şi-a găsit destinaţia în aria spirituală. După ce a absolvit studii liceale şi nivel licenţă în domenii tehnice, a continuat cu studii medicale, apoi a studiat psihoterapia-psihanaliza şi radiestezia. Încă din perioada facultăţii a legat o strânsă legatură cu lumea ecleziastă, lucru care i-a influenţat percepţia despre viaţă şi deciziile. Spiritual, l-a influenţat întâlnirea cu Părintele Argatu de la mănăstirea Cernica.

Ovidiu Dragoş Argeşanu a vorbit despre magie şi efectele ei, despre boli, despre lumea de dincolo, percepţia despre viaţă, căile spirituale şi cele mai întâlnite probleme ale oamenilor.

Cele mai cunoscute cărţi ale lui Ovidiu Dragoş Argeşanu sunt „Atacul Psi între ştiinţă şi magie“, „Cele 7 Peceţi“, „Karma şi Dreptul Divin“ şi „Jumătatea mea, femeia“.

Terapeutul Ovidiu Dragoş Argeşanu, despre paranormal, mântuire şi politică. Ce se ascunde dincolo de flacăra violet 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite