Cum devii şofer Uber şi ce acte sunt solicitate la înscriere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum devii şofer Uber. Uber este o aplicaţie de smartphone care concurează serviciile clasice de taximetrie
Cum devii şofer Uber. Uber este o aplicaţie de smartphone care concurează serviciile clasice de taximetrie

Cum devii şofer Uber este o întrebare pe care foarte mulţi posesori de permis de conducere şi-o pun. Mai ales cei care vor să aibă o activitate independentă, pentru care nu este necesară multă birocraţie.

Uber este o aplicaţie de smartphone care permite clienţilor să solicite o maşină pentru efecturea unei deplasări în oraş, procedeu asemănător cu serviciile de taxi clasice.

Compania Uber s-a înfiinţat în 2010 în San Francisco şi a ajuns să se extnidă în acest an în peste 292 de oraşe la nivel global, inclusiv în România.

Cum devii şofer Uber în 8 paşi simpli

1.    În primul rând, trebuie creat un cont pe https://partners.uber.com/drive/

2.    Obţinerea cazierului judiciar, care trebuie să ateste faptul că solicitantul nu a comis infracţiuni. Cererea se depune la orice secţie de poliţie care are un asemenea ghişeu împreună cu un timbru fiscal de doi lei şi dovada taxei de eliberare a cazierului financiar.

3.    De la poliţia rutieră trebuie solicitat certificatul de cazier auto din care să rezulte istoricul contravenţiilor şi numărul de puncte de penalizare în ultimii cinci ani. Acesta se obţine de la secţia de poliţie care a eliberat permisul de conducere.

4.    Solicitantul trebuie să aibă 21 de ani împliniţi.

5.    Maşina să nu aibă vechime mai mare de 10 ani şi să fie cu patru sau cinci uşi (break), care nu a fost utilizată pentru taximetrie.

6.    Posesor permis de conducere categoria B cu o vechime de minimum un an.

7.    Revenind la punctul 1, solicitantul trebuie să încarce pe contul său de Uber documentele scanate: cartea/buletinul de identitate, cazierul juridic, cazierul auto, RCA-ul maşinii, talonul maşinii.

8.    Urmează confirmarea Uber România dacă sunt îndeplinite toate cerinţele.

Trebuie spus la final că toate plăţile la Uber se fac prin conturi bancare. Clientul introduce numărul unui card în aplicaţie, iar la finalul cursei aplicaţia calculează distanţa şi Uber îi retrage banii automat din cont. Comisionul Uber este de 20% din sumă şi restul îi virează şoferului în cont.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite