Lista scurtă a candidaţilor pentru CA al CEC Bank: Negriţoiu, Isar, Gheţea şi Mădălina Manea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cec Bank Calea Victoriei FOTO Adevărul
Cec Bank Calea Victoriei FOTO Adevărul

Lista candidaţilor la poziţia de membru în Consiliul de Administraţie al CEC Bank îi include pe preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, economistul Lucian Isar, actualul preşedinte al băncii de stat, Radu Gheţea, dar şi Magdalena Manea, membru în CA şi fost director al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

Procesul de selecţie a noi conduceri CEC Bank a ajuns aproape de final, iar compania de recrutare Transearch a finalizat lista candidaţilor, potrivit profit.ro.

Peste 70 de persoane şi-au depus candidaturile, fiind selectate 28, potrivit sursei citate. Dintre aceştia, Ministerul Finanţelor, după consultări cu BNR, va alege nouă candidaţi. Lista va trebui aprobată şi de Banca Naţională a României. Poziţiile din lista realizată de Transearch vor avea o importanţă mare în selecţia finală. 

În cadrul CA va exista un post de preşedinte şi unul de vicepreşedinte. Şeful executiv al CEC Bank va fi simplu membru în CA. Ministerul Finanţelor va putea avea doi reprezentanţi direcţi în CA, fără ca aceştia să aibă şi funcţii executive sau să fie pe poziţia de preşedinte sau vicepreşedinte. 

Magdalena Manea, aleasă la jumătatea anului trecut ca membru al Consiliului de Administraţie al CEC Bank, ocupă prima poziţia în lista scurtă pentru noul CA al băncii de stat, au arătat, potrivit profit.ro. Ea şi-ar fi depus candidatura exclusiv pentru poziţiile de preşedinte sau vicepreşedinte. Manea şi-a început cariera la Banca Naţională a Românei. În vârstă de 52 de ani, Manea a mai ocupat şi funcţia de director adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare.

Pe a doua poziţie în lista scurtă realizată de compania de HR Transearch se află Lucian Isar, unul dintre cei mai cunoscuţi critici ai Băncii Naţionale a României şi ai guvernatorului Mugur Isărescu. Lucian Isar a mai fost vicepreşedinte al Bancpost, de unde a fost îndepărtat de BNR în urma scandalului din 2008 privind presupusul atac asupra monedei naţionale.

Pe poziţia a patra este actualul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu. Poziţia acestuia la ASF a devenit incertă după ce comisiile parlamentare de specialiate au decis, anul trecut, să îi ceară demisia. Negriţoiu a condus mai mulţi ani ING Bank, una dintre cele mai mari bănci din România.

Pe poziţia a noua este Radu Graţian Gheţea, actual CEO al CEC Bank. Mandatul acestuia expiră, în mod normal, abia în 2019, însă este vehiculată de mai multe vreme posibilitatea ca el să fie schimbat înainte de termen din funcţia executivă pe care o deţine. Mai mult, prelungirea mandatului lui Gheţea s-a făcut sub rezerva că, la alegerea noului CA, expiră şi mandatul său. 

Conform legii, membrii CA ai CEC vor beneficia de salarii între 3000 şi 8.000 de euro plus bonusuri.

Mandatele actualilor membri au fost prelungite anul trecut cu menţiunea că vor expira când va fi aleasă noua componenţă. În prezent, Consiliul de Administraţie al CEC Bank este format din Radu Graţian Gheţea - preşedinte, Andrei Liviu Stamatian - membru, Mihaela Lucica Popa - membru, Gheorghe Carabasan - membru, Ciprian Badea - membru, Mirela Sitoiu - membru, Valentin Mavrodin - membru, Mihai Gogancea Vătăşoiu - membru, Magdalena-Luminiţa Manea - membru, Eugen Dragoş Doroş (şeful ANAF) - membru. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite