Un tânăr din Cluj face peste două milioane de euro pe lună din vânzarea de fotolii de masaj. Cine sunt cumpăratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
new

Banii clasici sunt treptat înlocuiţi de card, partidele de shopping pierd şi ele teren în faţa comenzilor online, iar sala de fitness a luat locul mişcării în aer liber. De ce nu ar fi timpul şi pentru un masaj fără mâini?

„Pentru 10-15 minute vă rog să poftiţi în fotoliu, pornim programul de masaj şi apoi stăm de vorbă“, spune Adrian Rus, un clujean de 31 de ani care în 2011 a pornit afacerea Komoder, mizând totul pe un altfel de masaj. Fotoliul începe să se mişte şi mă aduce în poziţie ori­zon­tală, în timp ce mai multe bile încep să mă frământe asemeni mâinilor patiserului care se înfig în coca elastică. Alte bile încep să se învârtă în jurul gleznelor, în timp ce mâinile sunt presate între mânerele fotoliului. După vreo cinci mi­nu­te simt pe spate lovituri in­sistente, asemenea celor aplicate cu muchia mâinii. Un minut mai târziu, bilele încep din nou programul de „fră­mân­tare“. După alte câteva minute, miş­cările de pe spa­te devin din ce în ce mai line până se opresc. Gata! Scaunul m-a masat timp de aproape un sfert de oră.

Prima reacţie a fost că bilele fotoliului s-au comportat ca un maseur profesio­nist, iar poziţionarea lor pe spate a fost perfectă. Rus dă de înţeles că fotoliul este de fapt un computer care face ope­raţiuni complexe. „E un produs cu placă de bază, are un procesor, are sisteme de scanare, senzori. Vede ce înălţime ai, cât de lungi ai picioarele“, explică Rus, adăugând că fotoliul calculează inclusiv distanţa de înclinare în raport cu peretele ori alte obiecte din jurul lui. Privit la înce­put ca o investiţie excentrică, fără cine ştie ce şanse de reuşită, Komoder a devenit între timp o afacere ce generează acum un venit anual de peste două mili­oane de euro.

Citiţi continuarea articolului pe www.newmoney.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite