Tudose, despre bănci: „Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose a continuat marţi atacul la adresa băncilor, spunând că el refuză să îşi ţină salariul pe card deoarece nu acceptă să dea băncii „câte doi bani“ de fiecare dată când foloseşte cardul şi a povestit o experienţă personală potrivit căreia a depus la bancă 500 de dolari, iar după doi ani a fost sunat de bancă pentru a plăti 50 de dolari comision, în condiţiile în care banii depuşi nu mai erau în cont.

”Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită”, a spus Mihai Tudose întrebat de ce nu are niciun cont bancar.

El a povestit şi o experienţă personală cu o bancă, potrivit căreia a depus într-un cont 500 de dolari, iar după doi ani a fost sunat de bancă pentru a plăti 50 de dolari comision, în condiţiile în care banii depuşi nu mai erau în cont.

”Eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a povestit Tudose.

Anterior, premierul României declarase în cadrul unui interviu la postul Antena 3 că „nimeni nu poate să înţeleagă că o instituţie bancară funcţionează 5-7-10 ani consecutiv în care e în pierdere. Pe clădirea scrie că e bancă, nu Crucea Roşie sau o instituţie de caritate. Sediile arată binişor spre foarte bine, salariile sunt bune spre foarte bune. Domniile lor dovedesc o imaginaţie debordantă în a-şi externaliza profiturile”.

Economistul Florin Cîţu, parlamentar PNL, a caracterizat drept iresponsabile declaraţiile premierului. „Este o declaraţie iresponsabilă, în orice ţară din lume astfel de declaraţii reprezintă un atac la adresa stabilităţii sistemului financiar. Într-o ţară civilizată, după astfel de declaraţii premierul ar trebui să demisioneze”.

Acesta a adus drept contra-exemplu la declaraţiile premierului „cazul unei bănci de stat, ce timp de patru ani la rând nu a plătit niciun impozit pe profit”.

„Dacă are informaţii – fără acest circ la televizor – să se ducă direct la acele instituţii. Dacă acestea nu fac nimic ilegal, atunci premierul face un show prin care terfeleşte imaginea sistemului bancar”, a adăugat Florin Cîţu, în cadrul unei intervenţii la postul Antena 3.

Acesta a afirmat că această serie de declaraţii critice ale premierului la adresa băncilor este efectul „nevoii acute de bani la buget”.

Referitor la episodul personal povestit de Mihai Tudose, Florin Cîţu a subliniat faptul că „premierul Tudose nu poate pune în pericol stabilitatea sistemului financiar pe baza unei experienţe personale”.

Citeşte şi:

Tudose: Sunt trei variante de lucru în privinţa pilonului II de pensii; o decizie va fi luată săptămâna viitoare

Tudose: Este posibil ca România să nu mai poată exploata zăcămintele de la Roşia Montană

Tudose: E o nebunie să rescrii manualele, de parcă Ştefan cel Mare mai câştigă câte o luptă, iar Pitagora se mai gândeşte

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite