Bănci japoneze din Marea Britanie, interesate să se relocheze în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Afirmaţia a fost făcută de Nobuo Kishi, ministrul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, într-o discuţie purtată cu premierul Mihai Tudose. Se ia în calcul şi relocarea firmelor japoneze din Marea Britanie din sectorul transporturiore şi infrastructurii, industriei auto, agriculturii şi turismului.

O delegaţie din Japonia condusă de Nobuo Kishi, ministrul de stat din cadrul ministerului Afacerilor Externe din Japonia, a participat miercuri la întâlnire la Palatul Victoria, ocazie cu care şeful Executivului a prezentat atuurile României pentru atragerea de investiţii străine, inclusiv în contextul Brexit.

”România este o ţară sigură şi foarte stabilă din punct de vedere politic şi din punct de vedere fiscal, având un mare potenţial de atragere a investiţiilor străine. Dezvoltarea relaţiilor cu Japonia este o prioritate specială pentru România, inclusă şi în Programul de Guvernare şi avem interes pentru ridicarea relaţiilor româno-nipone la nivelul de parteneriat strategic”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Şeful Executivului a menţionat, între aceste atuuri, creşterea economică solidă înregistrată de România, cu prognoze încurajatoare pentru următorii ani, calificarea forţei de muncă, un puternic sector IT, dar şi poziţia geografică oportună pentru intrarea produselor japoneze pe piaţa europeană. Alte domenii de potenţial interes pentru investitorii niponi în România, evocate în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, inclusiv în contextul BREXIT şi al eventualelor relocări ale firmelor japoneze din Marea Britanie, sunt sectorul bancar, transporturile şi infrastructura, industria auto, agricultura şi turismul.

Nobuo Kishi: Sper că România va fi considerată de mediul de afaceri din Japonia o piaţă foarte atractivă pentru investiţii

Premierul Mihai Tudose a discutat cu delegaţia niponă şi despre progresele înregistrate în realizarea proiectului tronsonului de metrou M6 Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, pentru care Guvernul a adoptat de curând o Hotărâre referitoare la coridorul de expropriere necesar realizării tronsonului.

La rândul său, oficialul nipon a subliniat că România reprezintă pentru Japonia un partener de importanţă strategică din punct de vedere al cooperării economice şi comerciale, având în vedere inclusiv creşterea economică menţionată de premierul Mihai Tudose.

”Sper că România va fi considerată de mediul de afaceri din Japonia o piaţă foarte atractivă pentru investiţii. Şansele de cooperare economică şi comercială între ţările noastre vor fi şi mai mari după intrarea în vigoare a Acordului de parteneriat strategic şi liber-schimb dintre Japonia şi Uniunea Europeană”, a declarat Nobuo Kishi.

Japonia este, la ora actuală, cel mai mare investitor în România dintre ţările Asiei. Cele circa 150 de companii nipone prezente în România au creat mai mult de 38.000 de locuri de muncă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite