Sancţiuni usturătoare din cauza termoreabilitării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
80% din polistirenul utilizat pentru izolaţia termică, neconform FOTO wall-street.ro
80% din polistirenul utilizat pentru izolaţia termică, neconform FOTO wall-street.ro

Procesul de reabilitare termincă, demarat cu mare „cântec“ înainte de debutul crizei, aproape că a dispărut din peisajul construcţiilor în ultimii ani. Dacă în perioada 2007-2008 investiţiile în acest sector depăşeau 250 de milioane de euro, în prezent acestea sunt aproape inexistente, cel puţin asta arată datele ROMEPS, Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România.

„Piaţa polistirenului a cunoscut o creştere susţinută în anii în care termoreabilitarea a funcţionat, însă după anul 2010 acest lucru s-a deteriorat din ce în ce mai mult. Pe de-o parte investiţiile din partea statului au scăzut, dar şi standardul de calitate a materialelor folosite în piaţă a scăzut“, au declarat reprezentanţii ROMEPS într-o întâlnire cu presa.

Raspunzând unei întrebări adresate de wall-street.ro, reprezentanţii ROMEPS susţin că în România nivelul de termoreabilitare este încă departe de ceea ce se întâmplă în Vest şi oferă statistici alarmante, mai ales după felul în care se mişcă lucrurile. „Germania şi Olanda sunt două ţări pe care le luăm drept exemplu. Acolo vorbim despre un nivel de termoreabilitare care a depăşit deja 20 de procente şi care se mişcă în direcţia cea bună. Estimarea noastră arată că în România, până în momentul de faţă, s-a termoreabilitat undeva la circa 10% din totalul de clădiri, însă acest nivel stagnează deja de câţiva ani. Conform estimărilor noastre, nu vom reuşi să depăşim nici 15% din total până în 2020, ceea ce ne va aduce sancţiuni dure din partea Comisiei Europene, mai ales că ne-am luat angajamentul că vom reduce considerabil consumul de energie în următorii ani”.

Citeşte pe wall-street.ro continuarea articolului 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite