Dispută aprigă pe tema majorării impozitelor şi taxelor locale: PNL spune că taxele ar putea fi de şase ori mai mari. Dragnea neagă cu vehemenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
taxe locale

Posibila majorare a impozitelor şi taxelor locale, care ar putea avea loc la propunerea Ministerului Dezvoltării, stârneşte aprige discuţii printre politicieni. În timp ce PNL susţine că ministerul a întrebat deja primarii cu cât ar trebui să crească acestea, Liviu Dragnea spune că nici el, nici premierul Dăncilă nu au de gând să susţină majorarea taxelor locale.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu susţine majorarea impozitelor şi taxelor locale. Afirmaţia a fost făcută după ce purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a spus că guvernul PSD vrea să majoreze impozitele locale chiar şi de şase ori prin noul Cod al finanţelor publice locale.

”Categoric nu. Nu au nicio legătură măsurile fiscale adoptate de Guvern cu (...) nivelul bugetelor locale. Nu am fost niciodată de acord şi nu o să fiu în continuare să susţin modificarea unui act normativ, o lege de exemplu, care să mărească impozitele şi taxele locale. Eu nu susţin aşa ceva şi PSD nu va susţine aşa ceva, pentru că nu e nevoie”, a declarat Liviu Dragnea, precizând că nu a discutat subiectul cu premierul Viorica Dăncilă, dar ştie că “nici dumneaei nu susţine aşa ceva”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD Marian Oprişan, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, a spus că el susţine majorarea impozitelor şi taxelor locale.

”În ceea ce priveşte taxele şi impozitele locale spun cât se poate de clar: eu şi Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România vom susţine în continuare plaja minimă şi maximă. Minima este foarte mică, probabil va fi dublată de la 0,2 la 0,4 şi vom folosi o plajă între 0,4 şi 0,8”, a spus Oprişan, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a spus, vineri, că Ministerul Dezvoltării Regionale a transmis o adresă primarilor, cerându-le şi îşi exprime punctul de vedere cu privire la propunerea de "stabilire a unor cote/niveluri unice la nivel naţional" pentru impozitele locale pe proprietate.

În prezent, primarii pot stabili o cotă de impozitare pentru clădiri rezidenţiale între 0.08% şi 0.2%.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite