articolul anterior articolul urmator

Şcoala de hârtie! Programe de aiurea!

4
13 Feb 2017 10:18:54
Mihai Copăceanu

4 Comentarii

Radu Mircea
13.02.2017, 14:17:53

# Mihai Copaceanu Am un raspuns care v-a supara pe multi : TARA TE VREA PROST Sau mai aproape , MINTE MULTA NU ITI CERE , SA FII PROST SA AI PUTERE . Ca sa inveti pe altul , in primul rind trebuie sa stii tu . ln aldoilea rind , sa stii sa-l in veti pe altul , ca degeaba stii daca nu poti sa comunici ''' pe limba celui de invatat ''' .

0 (2 voturi)
Marcus
14.02.2017, 08:54:27

D-le Copaceanu, aveti dreptate in privinta deficientelor de continut si a persoanei care este abilitata sa predea aceasta disciplina, respectiv consilierul scolar, insa permiteti-mi cateva observatii: - lipsa unui sistem de notare pt aceasta disciplina nu reprezinta neaparat o scadere a interesului elevilor, atata timp cat exista implicare si profesionalism din partea celui de la catedra. Sistemele educationale alternative releva acest aspect; -in ceea ce priveste "managementul carierei", modelul francez de orientare 'profesionala" ( care ofera familiei recomandari in functie de profilul afectiv si cognitiv al elevului),la aceasta varsta denota in parte eficienta lui. Nu este imposibil sa ne imaginam ca la 14 ani elevul stie daca se va descurca sau nu cu matematica la un profil real dintr-un liceu teoretic ori vrea sa sa faca rapid bani si se face mecanic auto, bucatar sau alege un profil vocational- muzica, arte. Pentru cei mai evlaviosi -teologia, iar cei dornici de aventura aleg scoala militara. In final ora o va preda profesorul diriginte pt ca este deja remunerat pt aceasta atributie suplimentara, ceea ce scade impactul programei, indiferent de continutul ei.

+1 (1 vot)
Mihai Copăceanu
14.02.2017, 12:45:31

Marcus va multumesc pentru lectura si comentariu. Sunt de acord cu remarca dvs, dar putem solicita la 10-20 mii de dascali acelasi nivel de implicare si profesionalism...???! Orientarea profesionala poate fi facuta si la 14 ani si mai repede mai ales daca avem optiunea unor discipline inca dinainte de aceasta varsta. Multi copii de clasa a 8 a denunta faptul ca nu au abilitati pentru mate si de ce oare este obligatorie pentru toti. etc

0 (2 voturi)
Lica Mosu
14.02.2017, 19:04:22

@ autor. Aveti dreptate, copy-paste de...,,aiurea" !! Acelasi lucru si la alte discipline: istorie, geografie, limba romana... (ex. intr-un an la literatura doar ...8 teme ?!!!) La primar e...jale !!! (ex. lectura: ,,Pippy shosetzica" !) PS Daca ar fi dupa mine, autorii ar trebui....,,agatati" in ...cui (deasupra tablei !) !!! PPS Unde esti Asachi, unde esti Spirule ??!!