articolul anterior articolul urmator

De educaţie cui îi pasă?

10
19 Jun 2017 07:44:59
Mihai Copăceanu

10 Comentarii

adin
19.06.2017, 08:53:37

" Vă răspund practic, pentru că o bună parte din elevii de clasa a VIII-a găsesc dificile exerciţiile de matematică din cadrul subiectelor. Şi nu pentru că nu ar fi pregătiţi, ci pentru că nu au abilităţi cognitive pentru matematică. " Matematica este incompatibila pentru ca matematica este singura stiinta care este in opozitie cu indoctrinarea politica si proeuropeana. Dau un exemplu practic simplu: America acuza si baga la inchisoare presupuse legaturi cu Rusia de la alegerile pentru presedinte. In timp ce America doboara avioane ale Guvernului Syrian direct in Siria. Un matematician imediat isi da seama si exclama: ce e porcaria asta de americani ? De aceia probabil matematica va deveni din ce in ce mai nepopulara.

-1 (3 voturi)
adin
19.06.2017, 08:55:48

Eu in schoimb am o alta probema cu scolile: As vrea sa dispara incepand de maine toti psihologii, psihiatrii, parapsihologii si parapsihiatrii din jurul scolilor pe o raza de 1000 de metri. Acesti indoctrinmatori nemernici sa mearga sa faca spalari pe criere la america.

-1 (3 voturi)
MadWolf
19.06.2017, 13:03:46

Aveam si eu niste dubii cu privire la utilitatea psihologilor, dar daca rusnacul are o problema cu ei inseamna ca-s buni...

-1 (1 vot)
Dorin Saramet
19.06.2017, 12:25:13

Atât în România, pe vremuri, cât și în toată lumea industrializată, școlile de meserii, profesionalele de la noi, au un rol bine stabilit în cadrul educației: să pregătească tinere/tineri pentru o meserie și pentru un loc în societate. Nu pot pricepe în ruptul capului de ce nu se spune clar, și aici mă refer și la jurnaliști, că este necesar ca tinerii să fie îndrumați, ținând cont de două lucruri absolut fundamentale: 1. Să învețe o meserie (cu sau fără studii medii/superioare) pentru care să aibă abilități și care să îi placă, măcar cât de cât. 2. Să învețe meserii cerute pe piața muncii , acolo unde dorește să își creeze un viitor: dacă vrei să te faci notar și ești într-un orășel unde deja sunt ocupate posturile de notar de către persoane tinere, atunci cineva ar trebui să îți spună sau, de ce nu, să îți interzică să te faci notar pentru că nu vei găsi un loc de muncă acasă. Este normal să nu te faci instructor de schi în Constanța, dacă nu vrei să te muți la Brașov. Din păcate nimeni nu se gândește și la partea practică a lucrurilor.

+2 (2 voturi)
Chirita
19.06.2017, 15:16:10

În învățământ trebuie făcută o reformă RADICALĂ! Trebuie schimbată programa, trebuie înființate școli profesionale care să funcționeze cu ajutorul întreprinzătorilor, mai ales, din mediul privat. Trebuie desființată titulatura/funcția de PROFESOR TITULAR, că asta duce la INCOMPETENȚĂ!!! Profesorii trebuie aleși și angajați în funcție de performanța lor!!!!!”Trebuie ținută, la nivel de unitate de învățământ, o statistică care să reflecte, cu adevărat, capacitatea și aptitudinile unui dascăl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Așadar, trebuie desființată chestia cu: eu sunt titular și, ca atare, mă pot culca pe o ureche!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cu atât mai mult cu cât sunt mulți profesori titulari la sate CARE PROFESEAZĂ CA SUPLINITORI LA ORAȘ. Mi se pare ceva jenant. Știu că, dintre cei vizați de mine nu sunt de acord, dar ASTA e părerea mea și consider că ar fi bună pt. schimbarea calității învățământului din RO.

+2 (2 voturi)