De ce părinţii vor să îl dea jos pe Liviu Pop. Oana Dobre-Dimofte, jurnalistă şi mamă: „  Mai rău decât Pop nu se poate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Dobre - FOTO Eduard Enea
Oana Dobre - FOTO Eduard Enea

Oana Dobre-Dimofte, jurnalista şi părintele care a iniţiat protestul ce a avut loc marţi, „Biblioteca lui Pop“, cu ajutorul grupului informal „Corupţia Ucide“, pentru a cere demisia lui Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei, a explicat la Adevărul Live de ce părinţii consideră că Liviu Pop este cel mai incompetent şef al Educaţiei pe care România l-a avut vreodată.

Oana Dobre-Dimofte a explicat la Adevărul Live de ce a iniţiat protestul „Biblioteca lui Pop“. „În momentul în care au apărut informaţii în spaţiul public cu privire la anumite percheziţii în ghiozdanele copiilor săptămâna trecută şi când alţi părinţi din Cluj au confirmat acest lucru, am spus că până aici este limita. Nu se poate să nu fac ceva. Eu sunt un om activ pe reţelele de socializare şi destul de activ în general. Ori atunci când am impulsul de a face ceva, o fac de cele mai multe ori.  Ideea de a controla copilul în ghiozdan pentru a vedea dacă are o anume carte mi se pare abominabilă.  Ştiu că domnul ministru a replicat spunând că nu a dat un astfel de ordin, însă eu aleg să îi cred pe părinţii care au reclamat acest lucru. Între un comunicat de la Minister şi o declaraţie jignitoare a purtătorului de cuvânt de la Inspectoratul  Şcolar Bucureşti, aleg să îi cred pe aceşti părinţi. Sunt oameni pe care îi cunosc“.

Liviu Pop are nevoie de cărţi

În continuare, iniţiatoarea protestului a subliniat faptul că a vrut ca cetăţenii să îi ofere cărţi domnului Pop pentru că acesta are nevoie, dat fiind că nu ştie să se exprime corect în limba română. „Am decis să îi oferim cărţi domnului Pop pentru că are nevoie de acestea. Părinţii care au venit la protest sunt oameni care au drag de carte. Când un demnitar al statutului, care decide soarta copiilor, soarta Educaţiei şi care vrea să schimbe din temelii procesul educaţional din România, arată că nu ştie să se exprime corect în româneşte, şi mai mult decât atât, că tratează cu aroganţă greşelile sale, nu evidenţiază altceva decât precaritatea sa intelectuală. Greşelile gramaticale sunt o problemă de formă. Un om poate face o greşeală gramaticală sau de punctuaţie. Un om se poate exprima greşit. Şi mie mi se întâmplă, însă rectific şi îmi recunosc greşeala“

Copilul meu nu va ajunge la o şcoală de stat

Oana Dobre-Dimofte este mama Erikăi,  o fată de patru ani şi jumătate. Întrebată de cum vede viitorul copilului ei în sistemul educaţional din România, aceasta a răspuns că cel mai probabil Erika va merge la o şcoală privată.  „Copilul meu încă nu este de vârstă şcolară. Are doar patru ani şi jumătate. Cel mai probabil nu va ajunge la o şcoală de stat dacă politica de stat va râmâne ca cea de acum. Cifrele de acum sunt absolut înspăimântătoare, aproximativ 40% diintre elevi sunt analfabeţi funcţionali, adică nu au capacitatea de  înţelege un text scris. Mi se pare catastrofal. Cred că în ritmul acesta ne vom îndrepta către o societate deplorabilă“, este de parere mama Erikăi.


Mai rău ca Pop nu se poate

„Nu spun că restul miniştrilor ai Educaţiei din România au fost străluciţi, dar niciodată nu s-a îmbinat prestaţia publică lamentabilă cu viziunea lamentabilă despre Educaţie şi cu acţiuni concrete, precum acel ordin  şi acele circulare de interzicere a manualelor, într-o singură persoană.  NU ştiu dacă PSD are un ministru mai capabil decât domnul Pop (...) dar vă spun cu toată sinceritatea că mai rău de atât nu se poate“, a declarat Oana Dobre-Dimofte.

Nemulţumirile părinţilor şi societăţii civile

„Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învăţământ românesc. Milioane de copii şi de părinţi au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc şcoala românească spre haos complet.

Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educaţia din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situaţii aberante: părinţii s-au plâns că elevii sunt percheziţionaţi în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în şcoli iar soarta examenelor din acest an şcolar a devenit incertă.
Din ”palmaresul” ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deşi în România Educaţia e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu şi părinţii lor.

În cele din urmă, societatea românească a putut remarca faptul că Educaţia a ajuns să fie condusă de o persoană cu grave probleme de background profesional şi chiar şi de exprimare: gafele legate de ”genunche” şi ”cu câţi i se scrie cuvântul <copiii>” fac parte deja din biografia publică a domnului Pop.

Noi ne dorim ca Educaţia din România să ajungă la standardele europene pe care copiii acestei ţări le merită. Ne dorim ca guvernanţii să preţuiască ştiinţa de carte şi nu mai acceptăm ca impostura“, se arată în descrierea protestului, organizat pe Facebook, împotriva ministrului Educaţiei care a avut loc marţi.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite