Implică-te, evoluează, inspiră-i şi pe alţii: tendinţe moderne în procesul de învăţare a limbilor străine

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: iStock
Foto: iStock

Informaţii de actualitate, teme de impact, schimb de experienţă şi interactivitate - toate acestea în cadrul unui singur eveniment care inspiră, implică şi generează evoluţie în domeniul educaţiei şi al predării limbii engleze, la standarde moderne.

Conferinţa English Language Teaching 2018: Involve, Evolve, Inspire se va desfăşura între 27-29 aprilie 2018 la Sinaia şi va fi un prilej unic pentru profesorii de limba engleză din toată ţara care doresc să îşi dezvolte abilităţile profesionale. 

Evenimentul nu se limitează doar să răspundă exclusiv nevoilor profesorilor de limba engleză ci, pentru că va cuprinde momente şi workshop-uri axate pe îmbunătăţirea tehnicilor generale de predare, inclusiv profesorii care predau alte limbi străine îşi vor putea îmbunătăţi considerabil expertiza.

La eveniment vor lua parte, în calitate de lectori, câteva personalităţi importante din domeniul educaţiei în limba engleză, care vor împărtăşi din experienţa proprie şi vor detalia tendinţele moderne din domeniul evaluării, testării, implicării şi motivării elevilor din învăţământul preuniversitar.

 ,,Un bun profesor poate să inspire speranţă, să stârnească imaginaţia şi dragostea pentru învăţare.” (Martin Jelinek, speaker)

Martin Jelinek are peste 15 ani de experienţă în predarea limbii engleze ca profesor şi consultant în educaţie, în Europa şi America Centrală. În activitatea sa, Martin Jelinek s-a orientat către metode inovatoare de predare, acordând o atenţie deosebită comunicării. Profesionist cu o mare capacitate de a-i inspira şi pe alţii, Jelinek va vorbi, în cadrul conferinţei, despre competenţele interculturale de limbaj, punctând importanţa schimbării pe care internetul a adus-o in felul în care interacţionează culturile. 

Participanţii la conferinţă vor avea şansa să afle care sunt cele mai mari provocări ale timpurilor noastre în materie de comunicare, atât în mediul digital cât şi non-digital. Totodată, Martin Jelinek va susţine un workshop, prin care le va arăta profesorilor cât de uşor se pot implica şi îi pot implica şi pe elevii lor în dobândirea unui bagaj relevant de informaţie şi noutate şi le va vorbi despre importanţa înţelegerii componentelor digitale care pot să fie utilizate şi integrate în cadrul cursurilor.

Despre un subiect important în stabilirea unei bune comunicări profesor-elev, mai exact despre stimularea motivaţiei elevilor în clasă, va vorbi Marjorie Rosenberg, cu o vastă experienţă de predare în Austria şi cu activitate de publicare a mai multor articole de specialitate. Rosenberg le va explica profesorilor participanţilor în ce moduri îi pot motiva pe elevi, folosind exemple şi idei practice, creative, amuzante şi interesante pentru elevi. Rolul modelului propus de Marjorie Rosenberg este cel de a obţine rezultate benefice de ambele părţi, astfel încât atât profesorii cât şi elevii să poată avea la finalul cursurilor sentimentul că au oferit şi au primit tot ce se putea mai bine. 

Un factor esenţial în dezvoltarea abilităţilor de învăţare îl reprezintă creativitatea, iar Marjorie Rosenberg va vorbi, în mod special, despre utilizarea acestei resurse importante pentru elevi, prin care ei se pot auto-cunoaşte şi pot explora metode inedite de învăţare şi înţelegere a limbilor străine, făcând din acest proces o experienţă revelatoare.

Un speaker-cheie care va fi prezent în cadru conferinţei este Bob Obee, expert care a lucrat în contexte diversificate de predare şi pregătire în limba engleză ca limbă străină, în mai multe ţări ale lumii. Tematica propusă de Obee în cadrul prezentărilor şi workshop-urilor conferinţei are ca obiectiv familiarizarea participanţilor cu o abordare ,,fotografică” a metodelor de învăţare pentru elevi, pentru a-i impulsiona să înveţe timpuriu să citească, contribuind astfel la creşterea gradului de alfabetizare.

Obee propune strategii revoluţionare menite să sporească atenţia elevilor asupra conţinutului dar şi a formei literelor şi semnelor, făcându-i conştienţi de importanţa detaliului în asimilarea informaţiei şi a noutăţilor, de importanţa fuziunii dintre sunet, simbol şi literă, şi, prin extensie, sporindu-le nivelul de atenţie şi implicare în tot ceea ce înseamnă mediul şi lumea din jur. Învăţarea integrată de conţinut şi limbă va fi un subiect abordat de Obee, ca un principiu şi cadru metodologic care eficientizează livrarea conţinutului prin intermediul limbii engleze, în cazul de faţă. 

Problematica dezvoltării abilităţilor de comunicare lingvistică va fi preocuparea expertului Kristy Kors care s-a familiarizat, pe parcursul educaţie şi carierei sale, cu inovaţia în metodologie şi cu abordări variate de predare a limbii engleze ca limbă străină. Abilităţile de comunicare lingvistică înseamnă cunoaştere, atitudine, însuşirea unor competenţe esenţiale şi atingerea unui nivel optim de performanţă.  

Kristy Kors va explora modul în care pot să fie structurate lecţiile şi procesul de învăţare, în aşa fel încât elevii să beneficieze de suportul necesar pentru a progresa şi pentru a dobândi încredere. Kors propune şi elementul jocului integrat în învăţare, pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească pentru viaţă. Prin integrarea unor jocuri în procesul de predare, motivaţia şi implicarea elevilor creşte, aceştia începând să înţeleagă importanţa colaborării în timp ce îşi dezvoltă abilităţile sociale.

Conferinţa „Re-Imagining English Language Teaching: Involve, Evolve, Inspire” se va desfăşura în perioada 27-29 aprilie 2018, la Sinaia (Hotel New Montana). 

La eveniment sunt aşteptaţi profesori de limbă engleză dar şi de alte limbi străine, din învăţământul preuniversitar.

Evenimentul este organizat de Uniscan Grup Educaţional şi European Examinations Centre. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite