Luni încep simulările la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E rândul elevilor din anii terminali de liceu să intre în febra simulărilor pentru examenele naţionale, după ce colegii lor din clasele a VIII-a au susţinut probele la începutul lunii martie. Astfel, prima simulare pentru Bacalaureat va avea loc, luni, la Limba Română.

Următoarea probă pentru şcolarii din clasele a XI-a şi a XII-a va avea loc, marţi, la Limba Maternă. A treia evaluare se va desfăşura pe 21 martie la proba obligatorie de profil (Matematică pentru Real, Istorie pentru Uman). Ultima probă va avea loc pe 22 martie la disciplina aleasă de candidaţi în funcţie de profilul studiat (Chimie, Fizică, Biologie şi Informatică pentru Real, respectiv Ştiinţe Socio-Umane şi Geografie pentru Uman).

Rezultatele vor fi transmise pe 30 martie. Notele de la aceste evaluări nu se vor trece în catalog, obiectivele testării fiind familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor, cât şi de evaluare a cunoştiinţelor dobândite până în prezent. Acesta este şi motivul pentru care rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli prin discuţii între dascăl şi elev, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte.

Ce reguli trebuie să respecte elevii

Accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul 8.00-8.30, aceştia trebuind să aibă la ei buletinul pentru a se identifica. Restul obiectelor vor fi depozitate în sala de bagaje. Probele simulărilor încep la ora 9.00, moment în care se deschid, în fiecare clasă, plicurile care conţin subiectele unice. Liceenii vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat.

Pentru simularea la Limba Română, dascălii îi sfătuiesc pe elevi să revizuiască materia ce ţine de proză. De asemenea, „în timpul redactării eseului să îşi organizeze ideile cât mai clar, respectând normele gramaticale. Mai mult, pentru că vorbim de simularea pentru Examenul Maturităţii,  ne aşteptăm ca elevii de clasa a a XI-a şi XII-a să dea dovadă de o înţelegere mai rafinată şi complexă poeziilor sau a unui fragment dintr-o anumită operă literară”, a explicat profesoara de Română, Ruxandra Achim.

Cât despre proba la Matematică, profesoara Denisa Tănăsescu îi îndeamnă pe tineri „să recapituleze teoria din anii de liceu, în special formulele, şi să rezolve variante din anii trecuţi. Nu în ultimul rând, trebuie să fie atenţi la etapele rezolvării unei exerciţiu şi să citească bine problema.“

La rândul său, profesorul de Istorie, Cornel Popa, spune că liceenii „ar trebui să acorde atenţie capitolelor ce vizează bătăliile din Evul Mediu, cât şi pentru tratate şi celelalte acţiuni diplomatice încheiate de voievozii din acea vreme. De asemenea, trebuie avute în vedere proiectele de construire şi de consolidare a statului român modern, dar şi istoria comunismului din România.“

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite