UPDATE Nota lui Liviu Pop pentru învăţământul românesc: „Între 6 şi 7, cu bune şi cu rele“. Când îşi vor primi banii profesorii care au dat în judecată statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat o notă sistemului de învăţământ românesc, în cadrul unei conferinţe din Vrancea. Potrivit acestuia, şcoala românească este ”între 6 şi 7, cu bune şi cu rele”. Ministrul Educaţiei a mai declarat că 2% din profesorii din România sunt necalificaţi.

UPDATE Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, luni, la Focşani, că banii profesorilor nu vor veni la rectificarea bugetară din luna septembrie, ci – dacă se va putea – după luna noiembrie, fiind vorba de sumele care au fost tăiate din salarii în anul 2010 de Guvernul Boc şi câştigate în urma proceselor.

„Avem în grafic plata acestor drepturi după luna noiembrie, dacă vom putea. Am înţeles că este vorba despre o suma mare, circa 700 de milioane de lei la nivel naţional, trebuie să vedem cum arată execuţia bugetară. La ultima rectificare de anul acesta ar trebui să alocăm nişte sume pentru plata sentinţelor şi dobânzilor, noi vrem să facem plata restanţelor, colegii din învăţământ merită”, a declarat Liviu Pop, potrivit Mediafax.

În cadrul unei întâlniri de lucru cu inspectorul general al ISJ Vrancea, Dorin Cristea, şi cu sindicalişti din educaţie, Liviu Pop a declarat că şcoala românească este nota 6 sau 7. ”Şcoala românească e între 6 şi 7, cu bune şi cu rele”, a mai spus ministrul Educaţiei.

La acelaşi eveniment, ministrul Pop a afirmat că, în România, 2% din profesori sunt necalificaţi.

”Avem în sistemul de învăţământ doi la sută dintre colegi necalificaţi. Sunt fie cu studii medii, fie specializaţi într-o calificare, dar predau altă calificare. Sunt 4.300 şi ceva de colegi necalificaţi, un număr nepermis de mare. Suntem singura categorie bugetară care are necalificaţi. În sistemul sanitar nu am auzit de vreun medic care să opereze, fiind necalificat, Doamne fereşte de aşa ceva! La Fisc nu am auzit de necalificaţi, suntem singurii, aceasta este realitatea pe care o spunem cu subiect şi predicat”, a mai comentat Liviu Pop.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite