Programul Erasmus va avea o aplicaţie proprie pentru smartphone-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Erasmus, programul prin care peste nouă milioane de tineri au avut oportunitatea de pleca la studii în străinătate, beneficiază de acum înainte de o aplicaţie "specifică" pentru smartphone-uri, dedicată facilitării demersurilor administrative ale candidaţilor, a anunţat marţi Comisia Europeană.

Această aplicaţie va permite studenţilor "să urmărească modul în care avansează diverse demersuri administrative, înainte, în timpul şi după sejurul lor în străinătate", dar şi "să împărtăşească opinii şi să voteze pentru consiliile lor preferate, pentru a-i ajuta pe alţii să se integreze în populaţia locală", a explicat executivul european într-un comunicat.

„Aplicaţia Erasmus“ a fost lansată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansarea programului

"Erasmus reprezintă un răspuns bun în faţa prostiei egoismelor naţionale şi în faţa replierii în sine", a subliniat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia unei ceremonii organizate în hemiciclul Parlamentului din Strasbourg pentru a celebra împlinirea a 30 de ani de la debutul programului Erasmus — cu prezenţa simbolică a 33 de participanţi la acest program, câte unul din fiecare ţară participantă, scrie agerpres.

Ce este programul Erasmus

Erasmus este un program al Uniunii Europene (UE)  ce are ca domenii prioritare educaţia şi formarea tinerilor. Erasmus oferă oportunitatea studenţilor din ţările UE (sau care au încheiat un parteneriat cu aceasta) să meargă să studieze într-o ţară din Europa printr-o bursă de mobilitate. Notele obţinute în cadrul unei Universităţi Erasmus sunt recunoscute de toate facultăţile înscrise în program.

Care sunt ţările unde pot pleca studenţii români cu programul Erasmus+

În total, sunt 33 de ţări participante la programul Erasmus: ţările membre UE, Islanda, Lichtenstein, Norvegia, Macedonia şi Turcia. Studenţii români pot pleca să studieze în oricare dintre aceste ţări, însă depinde şi de opţiunile oferite de Universitatea din România la care sunt înscrişi.

Care sunt ţările de unde vin studenţi străini cu burse Erasmus în România şi la ce specializări

Cei mai mulţi studenţi străini provin din ţări precum Spania, Germania, Franţa, Polonia şi Italia. Programul Erasmus permite studiul în orice domeniu şi la orice specializare, cele mai des întâlnite fiind ingineria, managementul, relaţiile internaţionale şi limbile străine.

Care sunt destinaţiile cele mai ieftine pentru studenţii români

Cheltuielile pe care un student le va avea în perioada de studiu sau plasament Erasmus+ depind în primul rând de nivelul de trai al ţării gazdă. Conform graficului de finanţare a granturilor, studenţii români primesc un ajutor considerabil din partea Comisiei Europene pentru acoperirea costurilor de trai în ţara în care aleg sa meargă. Bineînţeles, nu trebuie să se bazeze doar pe acel grant şi trebuie să ia în considerare şi faptul că uneori vor avea nevoie de sprijin financiar din partea familiei sau din alte surse.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite