ADMITERE FACULTATE 2013 S-a încheiat săptămâna admiterilor. Care au fost mediile de intrare la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul 2013 a adus şi un scandal la admitere, la Medicină în Bucureşti
Anul 2013 a adus şi un scandal la admitere, la Medicină în Bucureşti

Cele mai multe universităţi din Capitală şi din ţară au încheiat deja examenele, desfăşurate săptămâna aceasta, şi au afişat listele cu candidaţii admişi, atât la buget, cât şi pe locurile cu taxă. Anul acesta, s-a intrat şi cu medii aproape de 5 la facultate, pe locurile fără taxă, având în vedere scăderea numărului de candidaţi.

Printre cele mai disputate specializări de anul acesta se numără Geografia, la Universitatea din Bucureşti, unde a fost concurenţă mare la mai toate facultăţile, la Petrol şi Gaze în Ploieşti, la Sport la UBB Cluj-Napoca, dar şi la Medicină, în toată ţara, însă la UMF Bucureşti au fost aproape 10 candidaţi pe un loc la Medicină Dentară, concurenţă în premieră în ultimii ani. Aici însă au apărut şi candidaţi respinşi nemulţumiţi, care au protestat vineri la sediul UMF "Carol Davila".

Medii mici de admitere pe locurile fără taxă s-au înregistrat la mai toate facultăţile, însă în special acolo unde concurenţa a fost mică şi s-a putut intra la buget şi cu 5,02, cum e cazul Facultăţii de administraţie publică de la ASE Bucureşti.

Examene uşoare, concurenţă redusă la ASE în 2013

La Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, anul 2013 a adus o situaţie care nu s-a mai produs în ultimii ani la admitere: ASE va organiza o a doua sesiune de admitere fiindcă nu s-au înscris destui candidaţi la sesiunea care s-a încheiat joi, astfel încât să fie ocupate toate locurile de la buget şi taxă, spun reprezentanţii universităţii. Mai mult, anul acesta au rămas libere chiar şi o parte din locurile bugetate de stat.

Miercuri, 24 iulie, a fost prima zi de examene pentru candidaţii la ASE, iar joi, 25 iulie, s-a încheiat prima sesiune de admitere. Probele au fost destul de uşoare, spun candidaţii, având în vedere că anul acesta instiuţia a reintrodus examenul de admitere în locul accesului pe bază de dosar.

„Subiectele de la Relaţii Economice Internaţionale (REI) au fost mai grele, nu s-a înţeles clar formularea, însă la Contabilitate a fost uşor“, a apreciat Nancy Bălănescu, candidată anul acesta, la admiterea de la ASE. Un alt candidat, Cătălin Duda, care a dat admiterea la Contabilitate şi Management, spune că subiectele au fost accesibile, mai uşoare la Matematică, dar ceva mai grele la Economie.

După ultima probă scrisă de joi, 25 iulie, tip grilă, reprezentanţii ASE au publicat pe site-ul dedicat admiterii 2013 rezultatele la acest examen.

Cea mai mică medie de admitere pe locurile la buget a fost de 5,02, la Facultatea de administraţie publică, cu 5,05 s-a intrat pe loc bugetat la Facultatea de Economie şi cu 5,17 la Comerţ. Cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,21, a fost la Cibernetică economică din cadrul ASE.

Facultatea Administrarea Afacerilor (cu predare in limbi straine) Programe de studii: Lista candidati admisi invatamant ZI Buget   (EnglezaFrancezaGermana) Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa   (EnglezaFrancezaGermana) Facultatea Administratie si Management Public Programul de studii: Administratie publica Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Facultatea Contabilitate si Informatica de Gestiune Programul de studii: Contabilitate si Informatica de Gestiune Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Facultatea Comert Programul de studii: Administrarea afacerilor in comert, turism, servicii, merceologie si managementul calitatii Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Facultatea Cibernetica, Statistica si Informatica Economica Programe de studii: Cibernetica Economica  Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Informatica Economica  Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Statistica si Previziune Economica  Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Facultatea Economie Programul de studii: Economie si Comunicare Economica in Aafaceri   Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Facultatea Economia Agroalimentara si a Mediului Programul de studii: Economie Agroalimentara si a Mediului Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Facultatea Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori Programul de studii: Finante si banci Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Facultatea Marketing Programul de studii: Marketing Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Facultatea Management - Economic Programul de studii: Management Lista candidati admisi invatamant ZI Buget Lista candidati admisi invatamant ZI Taxa Facultatea Relatii Economice Internationale Programe de studii: Economie si Afaceri Internationale Lista candidatilor admisi invatamant Zi Buget Lista candidatilor admisi invatamant Zi Taxa Economie si Afaceri Internationale (in limba engleza) Lista candidatilor admisi invatamant Zi Buget Lista candidatilor admisi invatamant Zi Taxa Limbi moderne aplicate Lista candidatilor admisi invatamant Zi Buget Lista candidatilor admisi invatamant Zi Taxa  

Admitere facilă la SNSPA în 2013: s-a intrat şi cu mai puţin de 6 la buget

Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris la admiterea la studiile universitare de licenţă din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), au anunţat reprezentanţii instituţiei. 

La nivelul universităţii, concurenţa a fost de 5 candidaţi pe locurile subvenţionate de la buget. Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Facultatea de Management, cu 12 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, cu 5 candidaţi pe loc, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Administraţie Publică, cu 4 candidaţi pe loc, se arată într-un comunicat de presă.

Rezultatele la celelalte facultăţi au fost deja afişate, după soluţionarea contestaţiilor: Facultatea de ManagementFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultatea de Ştiinţe Politice

La Management, ultima medie de admitere la buget a fost 9,36 (40 de locuri fără taxă), la Comunicare şi relaţii publice, ultimele medii de intrare au fost 7,50 la Publicitate (30 de locuri la buget) şi 6,77 la Comunicare (139 de locuri la buget). 

La Ştiinţe Politice, ultimele medii de admitere pe specializări au fost 8,65 la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (49 de locuri bugetate), 8,50 la Ştiinţe Politice (78 de locuri la buget), 5,80 la Sociologie (40 de locuri la buget) şi 6,00 la Psihologie (40 de locuri la buget). Încă nu s-au afişat rezultatele la Administraţie Publică, unde examenul a avut loc vineri.

Rezultate publicate ŞI la Universitatea din Bucureşti

La Universitatea din Bucureşti, 16 facultăţi au publicat rezultatele pe site-ul dedicat admiterii 2013.

Facultatea de Litere a afişat rezultatele

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a afişat rezultatele

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a afişat rezultatele

Facultatea de Geologie şi Geofizică a afişat rezultatele

Facultatea de Geografie a afişat rezultatele examenului scris

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a afişat rezultatele

Facultatea de Drept a afişat rezultatele

Facultatea de Ştiinţe Politice a afişat rezultatele

Facultatea de Filosofie a afişat rezultatele

Facultatea de Biologie a afişat rezultatele preliminare

Facultatea de Chimie a afişat rezultatele

Facultatea de Istorie a afiţat rezultatele

Facultatea de Matematică şi Informatică a afişat rezultatele

Facultatea de Fizică a afişat rezultatele

Facultatea de Administraţie şi Afaceri a afişat rezultatele

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a fişat rezultatele


Şi aici s-au înregistrat medii scăzute de admitere pe locurile fără taxă: s-a intrat cu 6,46 de exemplu la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Facultăţii de Litere. Cea mai mare ultimă medie de admitere pe un loc la buget, potrivit rezultatelor preliminare, a fost 9,67, la specializarea Studii de Securitate de la Facultatea de Ştiinţe Politice.


Şi Universitatea Politehnică din Bucureşti a afişat vineri, 26 iulie, lista candidaşilor admişi în prima etapă a admiterii de anul acesta şi de asemenea a publicat şi lista locurilor vacante. În total, în 2013, la Politehnică s-au înscris aproape 8.000 de candidaţi şi au fost disponibile 4.770 de locuri la buget şi 1.150 de locuri cu taxă.

Liste complete cu rezultatele pentru fiecare facultate de la Politehnică:


Automatica şi Telecomunicaţiile, cele mai căutate facultăţi cu admitere pe bază de examen

Ultimele medii de admitere, pe locurile la buget, la specializările cu cea mai mare concurenţă au fost de 9,04 la Inginerie Medicală (peste 3 candidaţi/loc, 81 de locuri fără taxă) şi 8,92 la Antreprenoriat (peste 2 candidaţi/loc, 120 de locuri fără taxă), unde admiterea nu a presupus examen scris.

Luni, 22 iulie, a avut loc prima probă scrisă a examenului de admitere la Universitatea Politehnică din Bucureşti, organizat de şase dintre facultăţile instituţiei, care a continuat cu cel de-al doilea examen, pe 23 iulie. Mai puţini tineri au venit să susţină examenul de admitere la facultăţile cu un grad ridicat de dificultate, cum ar fi Ingineria Aerospaţială. 

Competiţia a fost acerbă însă la Automatică şi Calculatoare, dar şi la Electronică şi Telecomunicaţii, facultăţi care oferă o specializare directă în Tehnologia Informaţiei (IT), domeniu pe care toţi specialiştii în resurse umane îl dau câştigător pe piaţa muncii. Pentru fiecare loc din facultăţile tehnice au concurat, în medie, cel puţin doi candidaţi.

Ultima medie de intrare a fost 9,02 la Automatică, unde au fost şi medii de 10, iar concurenţa de 1.000 de candidaţi pe 650 de locuri, dintre care 310 bugetate, în timp ce la Telecomunicaţii ultima medie de admitere a fost 7,84, în condiţiile în care 890 de candidaţi s-au înscris pe 652 de locuri, dintre care 499 la buget.

Scandal la admiterea de la UMF Bucureşti de anul acesta

La Universitatea de Medicină ”Carol Davila” din Bucureşti au fost afişate joi primele rezultate, la avizierele fiecărei facultăţi, iar până vineri la 14.00 s-au depus contestaţiile, urmând ca listele finale cu candidaţii admişi la fiecare facultate din cadrul universităţii să fie afişate sâmbătă, 27 iulie, potrivit reprezentanţilor UMF. Concurenţa a fost acerbă anul acesta la Medicină, depăşind 5 candidaţi pe loc. La Medicină Dentară, au fost chiar aproape 10 candidaţi pe loc.

Însă, peste 100 de candidaţi la Medicină generală s-au declarat nemulţumiţi de rezultatele de la admitere şi au protestat vineri la sediul UMF ”Carol Davila”, susţinând că o parte din exerciţiile din testul grilă de miercuri ar fi fost greşite. Atât ministrul pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, cât şi rectorul universităţii, academicianul Ioanel Sinescu, au declarat că procedura de admitere a fost respectată şi au existat probleme ”de tehnoredactare” doar la două întrebări, însă instituţia a anunţat de joi candidaţii că nu vor fi depunctaţi.  

Totuşi, între 100 şi 150 de lucrări vor fi reverificate, pentru a se vedea dacă punctajul de pe testele lor grilă a fost acordat corect, după ce în prima etapă s-au depus 65 de contestaţii, a declarat vineri ministrul Mihnea Costoiu pentru adevarul.ro, ceea ce înseamnă că afişarea rezultatelor finale ar putea fi amânată. 

Candidaţii respinşi au făcut presiuni pentru suplimentarea locurilor cu taxe scoase la concurs de UMF Bucureşti în 2013, pentru Medicină generală, susţin oficialii. Anul acesta, au fost scoase la concurs în total, pentru toate cele patru facultăţi de la UMF Bucureşti, 850 de locuri bugetate, 520 de locuri cu taxă, şase pentru romi şi două pentru etnicii români din Republica Moldova. Însă, Sinescu a explicat că la Medicină generală nu poate şcolariza mai mult de 1.000 de studenţi şi ca atare nu se pune problema unei suplimentări.

Medii de admitere peste 9 la Stomatologie, în Bucureşti

”Cei care nu au fost admişi au solicitat creşterea numărului de locuri cu taxă. Aici este decizia universităţii, însă trebuie să ţină cont de capacitatea de şcolarizare. Oricum, concurenţa a fost foarte mare, la Medicină dentară cu media 9 se pică, în timp ce la Medicină generală a înţeles că se intrp şi cu 7 şi ceva”, a spus Costoiu.

Ministrul a reconfirmat ipoteza subiectelor mai dificile, susţinând că cei de la UMF Bucureşti ”au vrut să fie mai grele pentru că anul acesta au fost foarte mulţi candidaţi” şi era nevoie de o selecţie mai riguroasă.

Medii mai mari de admitere la UMF Iaşi, concurenţă de 5 candidaţi/loc

Potrivit rectorului UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, anul acesta a fost cea mai mare concurenţă din ultimii zece ani de la universitatea ieşeană. 32 dintre cei peste 2.500 de candidaţi eu fost admişi fără examen, datorită rezultatelor de la olimpiade. 

„În medie, dacă punem doar locurile la buget, anul acesta avem cinci candidaţi pe un loc, dacă punem şi locurile cu taxă, avem 3,2 candidaţi pe loc la Iaşi. E o creştere cu 500 de candidaţi faţă de anul trecut, în condiţiile în care noi am crescut numărul de locuri”, a explicat Astărăstoae. 

La Medicină generală au fost admişi la buget 273 de candidaţi, ultima medie de intrare fiind 9,09. La Medicină dentară, unde au fost 87 de locuri fără taxă, ultima media de admitere a fost 8,42, la Farmacie (95 de locuri la buget) ultima medie a fost 8,28, iar la Asistenţi medicali (59 de locuri fără taxă) ultima medie a fost 7,98

Rezultatele la UMF Iaşi:

SPECIALIZAREA MEDICINA (admisi la fara taxa)

SPECIALIZAREA ASISTENTA MEDICALA GENERALA (admisi la fara taxa)

SPECIALIZAREA MEDICINA DENTARA (admisi la fara taxa)

SPECIALIZAREA TEHNICA DENTARA (admisi la fara taxa)

FACULTATEA DE FARMACIE (admisi la fara taxa)

SPECIALIZAREA BIOINGINERIE (admisi la buget)

SPECIALIZAREA BALNEO-FIZIOKINETOTERAPIE SI RECUPERARE (admisi la buget)

Nivel mai scăzut de admitere la UMF Timişoara

La Facultatea de Medicină din cadrul UMF Timişoara au fost înscrişi 2.415 candidaţi, care s-au luptat pe 958 de locuri, dintre care 415 sunt bugetate. La Facultatea de Medicină Dentară au fost 100 de locuri, pentru care au fost 364 de înscrişi la examen, iar la Facultatea de Farmacie, din cei 280 de candidaţi, doar 95 au fost admişi.

Emoţiile s-au încheiat miercuri seara, când au fost afişate rezultatele examenelor. Aici mediile de admitere au fost însă mai mici. La Medicină generală au fost admişi la buget 301 candidaţi, ultima medie de intrare fiind 6,4. La Medicină dentară, unde au fost 41 de locuri fără taxă, ultima media de admitere a fost 8,35, iar la Farmacie (65 de locuri la buget) - ultima medie a fost 8,43, potrivit rezultatelor afişate pe site-ul universităţii.


Confirmarea locului obţinut

- Etapa I

În data de 29 iulie, vor fi afişate rezultatele redistribuirii locurilor rămase neocupate sau disponibilizate ca urmare a neconfirmării după prima etapă de confirmare a locurilor.

- Etapa II

În data de 29 iulie 2013, între orele 9.00-14.00, locurile rămase libere se ocupă de alţi candidaţi cu media peste 5 (cinci), pe bază de cereri individuale depuse la ghişeul de înscriere, însoţite de chitanţa de plată a taxei de confirmare.

Taxa de confirmare nu se restituie în cazul în care candidatul renunţă ulterior la locul obţinut prin concurs sau în cazul în care nu se încadrează la locurile cu taxă, în situaţia în care au fost depuse un număr mai mare de cereri de confirmare decât numărul de locuri rămase libere.

Rezultatele finale vor fi publicate în data de 30 iulie 2013.

Cei aproape 1.500 de candidaţi care nu au reuşit la Medicină, mai au timp până vineri să se înscrie la una dintre facultăţile din cadrul Universităţii de Vest. Ei pot opta pentru Facultatea de Chimie, Biologie şi Geografie, care au amânat înscrierile până vineri, special pentru cei respinşi la Medicină.  (Articol realizat cu sprijinul corespondenţilor Adevărul)


ADMITERE FACULTATE 2013. Ca înainte de 1989. La Medicină 4.500 de tineri s-au bătut pe 850 de locuri

Absolvenţii de liceu au luat cu asalt miercuri sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ (UMF) din Bucureşti, care a înregistrat cea mai mare concurenţă din 1989 încoace.  Peste 4.500 de tineri s-au bătut pe cele 850 de locuri fără taxă scoase la concurs.

ADMITERE FACULTATE 2013 Meteomania: peste 18 tineri s-au bătut pe un loc la Meteorologie anul acesta

Aproape 13 absolvenţi s-au înghesuit anul acesta pentru un loc la Geografie, cea mai căutată facultate la Universitatea din Bucureşti, atraşi în special de Meteorologie şi Hidrologie.

ADMITERE FACULTATE 2013 Au început examenele la Politehnică şi SNSPA. Probele continuă la Universitatea din Bucureşti

Peste 26.000 de candidaţi s-au înscris pentru admiterea la facultăţile Universităţii din Bucureşti, unde examenele au început duminică şi continuă săptămâna aceasta. Luni a fost prima zi de probe la Universitatea Politehnică din Bucureşti, unde s-au înscris aproape 8.000 de candidaţi anul acesta.  La SNSPA, concurenţa este de cinci candidaţi pe fiecare loc de la buget.

ADMITERE FACULTATE 2013 Candidaţii susţin, începând de luni, probele scrise de la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Candidaţii care dau admiterea la Universitatea Politehnică din Bucureşti susţin, luni şi marţi, cele două probe scrise, care încep la ora 10:00 dimineaţa şi durează trei ore.  În toal, Universitatea Politehnică a scos la concurs, anul acesta, 4.750 de locuri la buget şi 1.150 de locuri la taxă.

ADMITERE FACULTATE 2013 Peste 4.500 de candidaţi vor da admitere la UMF Bucureşti. 9,7 candidaţi pe loc la Medicina Dentară

Peste 4.500 de absolvenţi de liceu vor susţine admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti. De departe, cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Medicină Dentară, unde sunt 9,7 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Medicină pentru unul din cele 131 de locuri fără taxă, cu 5,2 candidaţi pe loc pentru unul din cele 432 de locuri.

ADMITERE FACULTATE 2013 Politehnica Bucureşti oferă 10% reducere din taxa de înscriere pentru cei care se înregistrează online, până joi la ora 24.00

Înscrierile oficiale la Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) au loc în perioada 12-20 iulie, la secretariatele facultăţilor, însă cei care se preînscriu online, pe site-ul admiterii la UPB, până joi la ora 24.00, primesc o reducere de 10% din taxa de înscriere, susţin reprezentanţii instituţiei. Calendarul complet al admiterii la Politehnică.

ADMITERE FACULTATE 2013 S-a dat startul examenelor de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti. Calendarul admiterii

Candidaţii de la admiterea la studiile de licenţă organizată de Universitatea din Bucureşti au intrat de vineri în examene, pe care le vor susţine până marţi, 23 iulie, se arată în calendarul admiterii la facultate.

ADMITERE FACULTATE 2013 Prima zi de înscriere la Universitatea din Bucureşti

Admitere Facultate 2013 / Înscrierile la Universitatea din Bucureşti au început miercuri, 10 iulie şi se vor termina pe 18 iulie, urmând ca examenele de admitere să fie susţinute în perioada 19-25 iulie, iar rezultatele să se afişeze pe 27 iulie.

ADMITERE FACULTATE 2013 Diplomele cu care te poţi angaja în statele Uniunii Europene

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, şansele absolvenţilor români de a se angaja în alte state membre au crescut considerabil pe hârtie, dar în practică doar câteva facultăţi din România pot deschide mai larg uşa, direct către joburile din Occident.

ADMITERE FACULTATE 2013 Locurile la buget, alocate în funcţie de numărul de studenţi

Ministerul Educaţiei a alocat, în total, 62.400 de locuri pentru studiile de licenţă din anul universitar 2013 - 2014. Astfel, fiecare universitate are alocat un număr de locuri dintre care circa două treimi sunt bugetate de la stat, studenţii nefiind nevoiţi să plătească taxe, în timp ce restul locurilor trebuie plătite integral la începutul anului, sau în rate.

ADMITERE FACULTATE 2013 Taxele universitare, între 1.600 şi 10.000 de lei

O facultate de actorie poate să perceapă şi 10.000 de lei pe an, în timp ce o facultate de fizică are taxe mai mici de 2.000 de lei, discrepanţe ce nu ţin de cererea de pe piaţa muncii, ci de costurile administrative pentru pregătirea acestor specialişti.

ADMITERE FACULTATE 2013 Topul celor mai căutate specializări

Geografia, Dreptul, Administrarea Afacerilor, Ştiinţele Politice şi cele ale Comunicării sunt printre cele mai râvnite de candidaţii care dau admiterea la universitate.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite