Rezidenţiat 2017. Probleme tehnice la scanarea grilelor în Bucureşti. Lucrările se recorectează. Sinescu: „Rezultatele vor fi afişate în această seară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Toate lucrările candidaţilor care au susţinut examenul de Rezidenţiat la Bucureşti se recorectează după ce s-a deovedit că grilele de corectare au fost greşite. La nivel naţional, peste 6.800 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie au participat la examen.

UPDATE „Încă nu s-a afişat nicio listă, suntem în plin proces de recorectare a tezelor. Vreau să ajungem la un punctaj corect pentru candidaţi, iar rezultatele vor fi afişate în această seară. Ulterior, ei vor avea la dispoziţie două zile pentru a depune contestaţii. În ceea ce priveşte erorile tehnice care au dus la această situaţie, vom face verificări ale sistemului tehnic pe care îl folosim”, a explicat, pentru „Adevărul”, academicianul Ioanel Sinescu, rectorul UMF Bucureşti. 

UPDATE „Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidenţiat Bucureşti în timpul procedurii de scanare  grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidaţii din Centrul Universitar Bucuresti”, transmite Ministerul Sănătăţii. 

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost informat în această după-amiază de către coordonatorul de Rezidenţiat, secretarul de stat Corina Pop despre situaţia creată şi a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât niciun candidat să nu fie nedreptăţit.

UPDATE Începând cu ora 16.00, este anunţat un protest al medicilor rezidenţi în faţa Ministerului Sănătăţii. Aceştia au mai multe nemulţumiri referitoare la salarizare, gărzile neplătite dar şi bonurile pe care se pare ca nu le vor mai primi începând cu anul 2018. Rezidenţii au primit aprobare pentru protest.

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Absolvenţii facultăţilor de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie vor putea concura pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru Medicină dentară şi 136 locuri şi posturi pentru Farmacie, iar la concurs s-au înscris 6.818 candidaţi.

Cei mai mulţi absolvenţi candidează pentru posturile de rezidenţi în Medicină - 5.054, alţi 1.277 în domeniul medicinei dentare şi 487 în domeniul farmaceutic.

Concurenţa este de 1,4 candidaţi pe loc pentru Medicină, 4,9 candidaţi pe loc pentru Medicină dentară şi 3,6 candidaţi pe loc pentru farmacie.

Ministerul Sănătăţii spune că în acest an numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95, fiind stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, de capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi de solicitările unităţilor sanitare.

Concursul de duminică se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite