Ce trupă românească va cânta alături de Goran Bregović, la concertul ce va avea loc în primăvară, la Bucureşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Goran Bregović va concerta din nou în România FOTO Arhivă
Goran Bregović va concerta din nou în România FOTO Arhivă

La cererea publicului, Goran Bregović se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a reedita un show de senzaţie care va purta fanii prin toate albumele şi hiturile care l-au făcut celebru, într-o companie selectă. Alături de muzicianul bosniac pe scenă va urca şi o trupă foarte îndrăgită de români.

Spectacolul va avea loc pe 2 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti şi va purta numele celui mai recent album al cântăreţului, „Three Letters From Sarajevo“, iar Bosquito va cânta alături de Goran Bregović. 

Biletele se găsesc în format electronic pe iabilet.ro la preţuri de 250, 170, 125 şi 90 de lei (până pe 15 martie), la 260, 180, 135 şi 95 de lei (până pe 2 aprilie) şi 270, 190, 145 şi 100 de lei în ziua concertului. 

Fondată de Radu Almăşan în Braşov, la începutul anilor 2000, Bosquito a abordat un fusion de rock latin cu o gama largă de influenţe de la muzică ţigănească, balcanică până la elemente simfonice şi de hard rock. 

În perioada 2002 – 2006 au avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziţie în topurile de specialitate din România. Trupa a lansat până acum 5 albume, Bosquito (2000), Sar scântei (2001), Cocktail Molotov (2003), Fărâme de soare (2004) şi Babylon (2014). În perioada 2005 – 2011 trupa a concertat în SUA, iar membrii săi au declarat că pentru ei acest fapt a fost unul recreaţional. 

Tot în această perioada au lansat şi piesa „Întuneric în culori“, alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică, iar apoi au revenit în România unde au cântat în deschiderea concertului Shakira.

Goran Bregović, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, este un chitarist şi compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Acesta s-a născut pe data de 22 martie 1950 într-o familie cu origini mixte: tatăl sau croat şi mama de origine sârbă. După ce părinţii au divorţat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. 

Cea mai mare parte din copilărie şi-a petrecut-o la Şcoala de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituţia de învăţământ a decis să îl exmatriculeze pentru „lipsa de talent“. La scurt timp după excluderea lui din şcoală, mama sa i-a cumpărat o chitară. La vârsta de 16 ani a fost părăsit de cea care i-a dat viaţă, rămânând în grija unor rude.

Goran a fost nevoit să-şi poarte singur de grijă încă din adolescenţă, când a început să cânte muzică populară într-un bar din oraşul Konjic. În 1971, Goran şi un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupa numită Jutro (trad. „Bună dimineaţa“). În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în Bijelo Dugme („Butonul Alb“).

În 1975, când se pregătea de cariera de profesor al ideologiei oficiale la acea vreme, marxism-leninism, formaţia Bielo Dugme a câştigat popularitate în Iugoslavia. A renunţat la vocaţia de dascăl şi a devenit idolul tinerilor şi cel mai important star rock al ţării sale. S-a retras din Bielo Dugme în anii '90, având la activ 13 albume vândute în şase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunţat la acest gen pentru a se dedică stilului care l-a făcut cunoscut în întreagă lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite