Goldman Sachs ar putea finanţa modernizarea rafinăriei Rafo Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Rafo Oneşti discută cu instituţia financiară Goldman Sachs International o posibilă finanţare pentru modernizarea rafinăriei, se arată într-un comunicat al Rafo.

„SC Rafo Oneşti a făcut un pas important înainte în pregătirea pentru programul său de modernizare. După analize preliminare şi discuţii, implicând acţionarul său majoritar, firma Petrochemical Holding GmbH, în ziua de miercuri, 27.07.2010, a avut loc la Rafo o întâlnire cu reprezentanţii Goldman Sachs International", se arată în comunicatul companiei de rafinare.

Goldman Sachs International asistă Rafo în legătură cu posibila finanţare a modernizării rafinăriei, au mai spus oficialii Rafo.

Salariații de la RAFO au în continuare unde să munceascăInstanța a respins cererea de declarare a falimentului RAFO SA, iar rafinăria oneșteană își poate continua activitatea.

Rafo a scăpat de faliment

La finele lunii iunie, Tribunalul Braşov a respins cererea de declarare a falimentului Rafo.

Tribunalul a respins ca nefondate "opoziţiile, obiecţiunile, memoriile şi contestaţiile formulate cu privire la propunerea de închidere a procedurii de reorganizare, a luat act de renunţarea SC Rafinăria Dărmăneşti la judecata contestaţiei, a respins cererile de aprobare a intrării în faliment a SC Rafo SA, a admis cererea administratorului judiciar şi a dispus închiderea procedurii reorganizării judiciare a SC Rafo SA". 

Potrivit legislației în vigoare, reorganizarea judiciară este procedura care se aplică debitorului în vederea achitării datoriilor, conform unui program de plată a creanţelor.

Garanţii de stat

La sfârşitul anului 2009, Guvernul României a adoptat un memorandum prin care îşi arăta disponibilitatea de a acorda o garanţie de stat de 330 de milioane euro pentru Rafo Oneşti.

Aceasta după ce între anii 2005 și 2008, rafinăria a înregistrat pierderi de peste 130 de milioane de euro, iar cifra de afaceri a scăzut de la peste 500 de milioane de de euro în 2004 la 104,8 milioane euro în 2008, an în care activitatea sa a fost oprită, în vederea reorganizării.

Tribunalul a hotărât, pe lângă respingerea solicitării de declarare a falimentului, și închiderea procedurii de reorganizare, ca urmare a îndeplinirii obligațiilor de plată asumate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite