Un cutremur de 7.0 grade a zguduit Papua Noua Guinee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea 7.0 a lovit o regiune muntoasă din Papua Noua Guinee, joi dimineaţă, au anunţat seismologii, provocând panică în rândul populaţiei.

Cutremurul a avut loc într-o zonă puţin populată din insula New Britain (cunoscută și sub denumirea de Neu Pommern), la o adâncime de 54 kilometri, iar până în momentul transmiterii acestei ştiri nu au fost înregistrate victime sau pagube.

"Nu am fost informaţi cu privire la producerea de pagube, dar cutremurul a fost destul de puternic simţit în oraşul Kimbe şi în alte părţi ale insulei, motiv pentru care oamenii sunt foarte agitaţi," a declarat seismologul Lawrence Anton, citat de AFP.

"Un cutremur cu o asemenea magnitudine ar putea provoca daune destul de importante, dar numai în zonele populate, aşa că nu ne aşteptăm la pagube majore sau răniţi", a mai spus un alt seismolog.

Un seism cu o magnitudine asemănătoare cu cel de astăzi, a zguduit statul situat în vestul Oceanului Pacific în anul 1998, provocând moartea a aproximativ 2.200 de persoane. Alte câteva mii au fostă rănite, 9.500 au rămas fără casă, iar 500 de persoane au dispărut în urma tsunamiului format după cutremur.

Papua Noua-Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, zonă cunoscută pentru activitatea seismică frecventă din cauza frecării dintre plăcile tectonice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite