Agenţia Germană de Informaţii trage un semnal de alarmă privind spionajul pe Linkedin venit din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China se foloseşte de conturi false de LinkedIn pentru a aduna informaţii despre oficiali germani şi politicieni, susţine Agenţia Germană de Informaţii (BfV).

Agenţia susţine că serviciile de informaţii chineze au folosit reţeaua socială pentru a căuta informaţii privind cel puţin 10.000 de germani, pe care să-i poată recruta eventual ca informatori, precizează BBC.

Hans-Georg Maassen, şeful BfV, a declarat că conturile false arată intenţia Chinei de a submina politicieni germani de rang înalt. „Aceasta este o încercare la scară largă de a se infiltra în anumite parlamente, ministere şi agenţii guvernamentale”, a subliniat acesta.

China a respins până acum toate acuzele similare privind spionajul cibernetic şi încă nu a răspuns încă la afirmaţia germană.

BfV a publicat opt dintre „cele mai active profiluri” de LinkedIn folosite pentru a contacta utilizatorii germani. Potrivit agenţiei, acestea sunt concepute să atragă curiozitatea şi să promoveze profesionişti tineri din China, care potrivit BfV, nu există.

Oficialii germani sunt îngrijoraţi de faptul că serviciile de informaţii ale Chinei s-ar putea folosi de această metodă pentru a recruta politicieni de rang înalt ca informatori. Astfel, aceştia le-au cerut utilizatorilor germani care cred că au fost vizaţi de conturi suspecte să contacteze agenţia.

Ministerul de Externe chinez a respins, ieri, acuzaţiile Germaniei potrivit cărora Beijingul recrutează potenţiali spioni prin intermediul profilelor false de pe reţelele de socializare online, informează  Reuters.

”Acuzaţiile unor organizaţii importante din Germania sunt absolut nefondate. Sperăm că organizaţiile germane respective, în special departamente guvernamentale, pot face şi pot spune lucruri mai responsabile şi nu acţionează în detrimentul relaţiilor dintre China şi Germania”, a afirmat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Lu Kang.

   Anul trecut BfV declara că a detectat o mişcare „din ce în ce mai agresivă de spionaj cibernetic”, care a inclus chiar şi încercări de a influenţa alegerile parlamentare din septembrie.

Aceştia au precizat că grupul de hackeri cunoscut ca „Fancy Bear” sau „APT28” a fost deosebit de activ şi se crede că este controlat de statul rus.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite