Ce făceau alţi europeni în vreme ce Daea explica de ce merge oaia cu capul în jos

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce ministrul român al Agriculturii ţinea să explice „de ce merge oaia cu capul în jos”, pe agenda politică din Europa figurau lucruri oarecum diferite:

Guvernul polonez afla că departamentul de stat american a aprobat vânzarea către Polonia a unui sistem anti-rachetă Patriot, care include 4 radare, 16 staţii de lansare şi 208 rachete PAC-3, pentru 10,5 miliarde de dolari.

David Davis, responsabil cu negocierea Brexit, declara că Marea Britanie va avea cu UE cel mai cuprinzător acord comercial pe care europenii l-au semnat vreodată.

Un tribunal german hotăra că nu poate obliga compania Kuwait Airways să accepte la bord un pasager israelian, câtă vreme aceasta respectă legea din ţara de origine, care nu recunoaşte statul Israel.

Poliţia spaniolă anunţa că a confiscat 250 de tone de ţigări de contrabandă, care urmau să fie vândute, prin intermediul Internetului, de către o familie din oraşul Caceres.

Carles Puigdemont, iniţiatorul secesiunea Cataloniei, îi acorda un interviu, pentru canalul de propagandă intitulat Rusia Today, fostului premier al Scoţiei, Alex Salmond, convertit la jurnalism.

Ministrul francez de Interne interzicea musulmanilor din Clichy-la-Garenne, o suburbie a Parisului, să se roage pe străzi.

La o lună de la asasinarea jurnalistei Daphne Caruana-Galizia, membrii grupului Occupy Justice cereau premierului maltez, Joseph Muscat, să îi găsească pe autorii atentatului.

Negocierile pentru formarea unei „coaliţii jamaicane” la Berlin eşuau, divergenţele privind bugetul pentru zona euro, refugiaţii, tranziţia energetică şi educaţia.

Serviciile de informaţii din Olanda atrăgeau atenţia asupra pericolului reprezentat de tinerele femei raliate califatului proclamat de Al Baghdadi în Mesopotamia, contrazicând prejudecata potrivit căreia ele merg în Siria şi Irak doar pentru a se mărita.

Kosovarii mergeau la urne pentru al doilea tur al alegerilor locale, primăria din Pristina şi cea din Prizren, al doilea oraş din provincie, fiind câştigate de către Vetevendosje.

Locuitorii din Lesbos intrau în grevă, protestând astfel împotriva politicii Uniunii Europene referitoare la imigranţi, întrucât peste 8.500 de persoane au cerut azil în insula grecească aflată în apropierea ţărmului Turciei.

Amsterdam câştiga - prin vot şi, în final, prin tragere la sorţi - găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului, care va părăsi Londra, după Brexit.

Preşedintele sârb Alexandr Vučić declara că ţara sa nu are în vedere unirea cu Republica Srpska, aşa cum a sugerat liderul acestei entităţi a Bosniei şi Herţegovina, Milorad Dodik, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Miloš Zeman, preşedintele Cehiei, se întâlnea cu Vladimir Putin, şi cerea eliminarea sancţiunile impuse de către UE Moscovei şi de către Kremlin în Europa.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite