Ghinioanele se ţin lanţ de cea mai mare aeronavă din lume. Airlander 10 s-a prăbuşit în Marea Britanie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Airlander 10
Airlander 10

Cea mai mare aeronavă din lume, Airlander 10, creată iniţial pentru Forţele Armate ale Statelor Unite, s-a prăbuşit, sâmbătă, în Marea Britanie. Accidentul s-a produs în Bedfordhsire, la mai puţin de 24 de ore de la un test de zbor efectuat cu succes.

 Potrivit BBC, două persoane aflate la sol au suferit răni minore. Airlander 10, un hibrid dintre un dirijabil şi un avion, s-a detaşat de funiile care îl ţineau la sol, iar vântul l-a dus spre copaci.  

Crengile au avariat pânza dirijabilului hibrid, iar heliul, care ţinea aparatul în aer, a ieşit. Hybrid Air Vehicles, compania care a dezvoltat aparatul de zbor, a anunţat că "aeronava este acum dezumflată şi în siguranţă la marginea aerodromului. Combustibilul şi heliul din Airlander au fost evacuate în siguranţă".

"Vom evalua cauza incidentului şi amploarea reparaţiilor necesare în următoarele săptămâni", a mai transmis Hybrid Air Vehicles.

În curând va "zbura mai sus, mai repede, mai mult timp şi pe distanţe mai mari", a subliniat compania.

Vineri, compania britanică de vehicule aeriene hibride (HAV), care a proiectat aeronava hibrid, a efectuat un nou test de zbor al aeronavei care a costat 100 de milioane de lire sterline (112,100,000 $). Avionul a fost iniţial creat pentru Forţele Armate ale SUA, dar proiectul a fost abandonat din cauza lipsei de finanţare.

La 24 august 2016, dirijabilul hibrid a fost victima unui alt incident, în timpul celui de-al doilea zbor din Anglia. A lovit un stâlp deasupra aeroportului Cardington Airfield lângă Bedford.

Airlander 10 (10 tone capacitate de încărcare) ar putea fi clasificat drept dirijabil, dar şi drept avion. Are un rezervor de 38.000 m³ umplut cu heliu şi patru motoare de câte 325 de cai putere fiecare.

Lung de 92 m (Airbus A-380 are doar 72 de metri), o lăţime de 44 m şi o înălţime de 26 m, aparatul de zbor imens a făcut primul zbor pe 17 August 2016 de la hangarul din Cardington. Poate atinge o viteză de 148 km / h, transporta 60 de pasageri şi poate rămâne în zbor timp de două săptămâni şi cinci zile cu echipajul său la bord.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite