Mari politicieni, grupări civice, savanţi sub lupa FBI: dosarele desecretizate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

Cum se realizează, profesionist, profilurile de securitate ale marilor personalităţi? Procedeul, aşa cum veţi vedea, are ca scop determinarea cât mai precisă şi amănunţită a comportamentului persoanei-ţintă, listarea vulnerabilităţilor personale şi ale persoanelor cu care interacţionează direct.

Sunt verificaţi prieteni, colegi de lucru, mediul familial, sunt indicate inamiciţiile cunoscute sau potenţiale şi gradul de gravitate a unor posibile relaţii încordate sau ostile, se estimează preferinţele politice sau a legăturile cu medii politice sau de activişti din societatea civilă, conexiunile cu cetăţeni sau companii străine.

Nu e vorba despre dosare de estimare generală, sunt dosare operative şi ele au servit ulterior în diverse ocazii şi pentru elaborarea unor alte analize, comportamentale şi de securitate, pe măsură ce personajul respectiv devenea mai interesant pe măsură ce evoluţia lui profesională sau politică (sau ambele) se confirma şi începea să se contureze drept un posibil agent de influenţă în mediul său specific. Din acel moment, dosarul începe să se dezvolte mai ales pe zona implicaţiilor reale sau posibile legate de domeniul securităţii naţionale, personajul fiind supus unei supravegheri atente, fiind consultate în permanent sursele care aveau acces direct la intimitatea personajului sau „sursele“ plantate în anturajul imediat al acestuia..

Paranoia? Posibil, dar acesta este modul în care lucrează toate agenţiile de informaţii din lume şi, privind retrospectiv, consultând aceste dosare, puteţi avea un început de răspuns asupra evenimentelor - unele rămase neelucidate nici până acum - care au marcat destinul excepţional al personajelor respective, cu acţiunile sau descoperirile lor.

Iată, aveţi AICI un exemplu considerat clasic: dosarul FBI asupra lui Nikola Tesla, inclusiv asupra unora dintre cele mai fascinante descoperiri ale sale precum „raza morţii“, dar veţi afla şi cum guvernul a obţinut toate notele şi schiţele lui Tesla după moartea acestuia. Interesant, într-adevăr, cum, imediat după momentul respectiv (8 ianuarie 1943) absolut tot ceea ce poseda (inclusiv tot ceea ce era în laboratorul său) a fost confiscat de funcţionarii de la Office of Alien Property. Trei săptămâni mai târziu, tot ceea ce posedase Tesla, inclusiv toate documentele, au fost examinate în amănunt de agenţi ai FBI printre care se afla şi un anume John G.Trump, unchiul actualului preşedinte al SUA, aşa cum afirmă cei de la News Punch. Ce căutau cu atâta ardoare?

Acum ştim că exista un interes maxim pentru proiectul la care Tesla lucrase în ultima parte a vieţii sale, anume: „raza morţii“, temă de un „interes vital“ pentru Casa Albă. Documentul declasificat menţionează faptul că unii dintre consilierii lui Henry Wallace, vice-preşedintele SUA în acel moment, discutau despre efectele TESLA, mai ales în domeniul transmiterii wireless a energiei electrice şi al razei morţii.

CAPTURA

Pagina 5 dintr-unul dintre documentele desecretizate de FBI, descriind tehnologia razei morţii“.

Aveţi AICI un alt document care trebuie neapărat citit: dosarul FBI care ridică întrebări dintre cele mai serioase asupra locului şi datei morţii lui Adolf Hitler, discutând posibilitatea ca el să fi ajuns de fapt în Argentina la bordul unui submarin. Raportul a fost redactat la data de 21 septembrie 1945 şi relatează mărturia unui om care i-a ajutat pe şase înalţi responsabili argentinieni să-l preia pe Hitler de la bordul submarinului şi să-l transfere pe pământ argentinian, ascunzându-l undeva în zona munţilor Anzi.

La fel de fascinante sunt dosarele FBI asupra lui Fidel Castro, Muammar Gaddafi, Ariel Sharon Neil Armstrong, Steve Jobs sau asupra unor asociaţii civice precum American Alliance of Museums, Asian-American Political Alliance, Public Broadcasting Service,Biserica Scientologică, şahistul Bobby Fisher, David Korsh, criminalul lider al Comunităţii Davidienilor a cărui aventură tragică s-a terminat în masacrul de la Waco, una dintre cele mai negre pagini din istoria FBI, Nelson Mandela...dacă îmi permiteţi o recomandare, vă sfătuiesc să deschideţi dosarul privind Biserica Scientologică, e absolut fascinant şi extrem de solid documentat. Găsiţi AICI o listă cu câteva asemenea dosare, fiecare posibil de deshis în format PDF.

Poate vă scapă, aşa că merită o menţiune specială dosarul FBI deschis pe numele lui Frd C.Trump (Frederick Christ „Fred“ Trump 11 octombrie 1905- 25 iunie 1999), tatăl lui Donald Trump, actualul preşedinte al SUA. Conform datelor din dosar, a fost investigat în 1973 de US Justice Depatment's Civil Righys Division pentru violarea unor drepturi cetăţeneşti. Aveţi AICI dosarul respectiv.

Este, din punctul meu de vedere, absolut necesar să aruncaţi măcar o privire asupra dosarelor respective şi, poate, să vă opriţi asupra uneia sau alteia dintre personalităţile care vă interesează. Nu este un simplu exerciţiu de lectură de weekend. Departe de aşa ceva. Aveţi ocazia să intraţi în intimitatea unor personaje care au marcat istoria, dar nu prin intermediul biografiilor mai mult sau mai puţin romanţate, ci prin intermediul unor rapoarte realizate de profesionişti ai informaţiei, cei a căror meserie era să redea mai întâi de toate faptele brute, într-o fotografie cât mai clară şi mai amplă, eventual, în final, cu recomandări de acţiune ulterioară.

Nu sunt interpretări ale realităţii, ci decupaje din realitate pe baza cărora decidenţii aveau să ia hotărâri, aveau să-şi moduleze politici sau proiecte de mare avengură. Gândiţi-vă doar la cât timp au început să devină realitate practică unele dintre proiectele lui Nikola Tesla, inclusiv „raza morţii“ folosită acum, spre exemplu, pe sateliţii militari „ucigaşi de sateliţi“ pentru a înţelege ce importante puteau fi aceste informaţii alături de profilul psihologic şi comportamental al subiectului investigat.

Este o fereastră deschisă spre „cealaltă realitate“ a unor oameni care au marcat istoria, disecaţi nemilos sub lupa analiştilor de informaţii. Citiţi analizele, reamintindu-vă faptul că, de la un nivel în sus al politicii, jocurile nu se pot face altfel. Nicăieri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite