Ecuator: Cutremur de 7,2 grade pe scara Richter. Nu s-au înregistrat victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un seism cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter s-a produs în Ecuador joi dimineaţă, la circa 170 de kilometri sud-est de capitala Quito, şi a fost resimţit de asemenea în Peru, dar nu au fost raportate victime sau pagube, conform unui prim bilanţ oficial, relatează AFP.

Cutremurul s-a produs la ora locală 6.54 (14.54, ora României), la o adâncime de 190 de kilometri, într-o regiune slab populată din centrul ţării, conform informaţiilor publicate de Institutul american de geofizică (USGS) şi de cel ecuadorian.

Institutul ecuadorian, care evocase iniţial un seism cu magnitudinea de 6,9 pe scara Richter, a revizuit puterea acestuia la 7,2 grade.

"Pentru moment nu există informaţii privind pagube materiale sau victime", a declarat ministrul Securităţii, Miguel Carvajal, prezentând un prim bilanţ oficial după seism.

"Rapoartele tuturor guvernatorilor, Apărării civile, Ministerului local pentru Riscuri arată că nu sunt pagube", a adăugat el, explicând că acest lucru se datorează adâncimii seismului.

Principalul oraş din regiunea afectată în Ecuador este Ambato, capitala provinciei Tungurahua, unde se află vulcanul cu acelaşi nume, situat la 140 de kilometri vest de epicentru.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite