Au luat-o razna! Putin, prezentat înainte de alegeri drept moştenitorul unei generaţii cu „o genă de aur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO EPA
Vladimir Putin FOTO EPA

O nouă teorie a conspiraţiei în jurul personalităţii lui Vladimir Putin este prezentată ca o informaţie certă ruşilor şi scoasă la export pentru admiratorii săi din lumea întreagă. În plină campanie electorală, o regizoare susţine într-un film finanţat generos de Ministerul rus al Culturii că actualul lider de la Kremlin este moştenitorul unei generaţii cu o „genă de aur“.

În „Blockade Blood, Genetics“, Eleonora Lukianova porneşte de la o întrebare: „ De ce un segment mare al populaţiei oraşului Sankt Petersburg se distinge într-un «singur grup comportamental-psihologic», fără o legătură ancestrală vizibilă?“.

Momentul rupturii de această „legătură ancestrală vizibilă“ s-ar fi produs în timpul asediului asupra Leningradului din Al Doilea Război Mondial, când supravieţuitorii ar fi suferit o mutaţie genetică din cauza ororilor îndurate. Această mutaţie, care se manifestă printr-un „sentiment supranatural“ de responsabilitate civică, ar fi fost transmisă descendenţilor, în capul listei fiind plasat Valdimir Putin, născut în 1952, urmat de Patriarhul Kirill, născut în 1946, şi Serghei Mironov, liderul Partidului Rusia Justă, născut în 1953, transmite RFE/RL, citat de Digi24.

Astfel, Putin este prezentat drept moştenitorul unei „gene de aur“, iar Oleg Glotov, de la Institutul Ott pentru Cercetări în Obstetrică şi Ginecologie, cu sediul la Sankt Petersburg, aduce o serie de aşa-zise argumente în acest sens.

Filmul apare cu două luni înainte de alegerile prezidenţiale, la care actualul preşedinte al Rusiei este dat drept favorit clar. Dacă va câştiga scrutinul din 18 martie, Vladimir Putin va obţine al patrulea mandat de preşedinte şi va genera noi întrebări cu privire la viitorul său după 2024. În acel an va avea 71 de ani şi îşi va încheia ultimul mandat la care poate candida legal.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite