Obama: Obiectivele războiului din Afganistan sunt modeste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul în care războiul din Afganistan se confruntă cu o scădere a sprijinului  public, iar pierderile de trupe americane sunt  în creştere, administraţia Obama descrie obiectivele sale de război ca fiind umile şi realizabile, în timp ce avertizează că nu există cale de rezolvare rapidă.

"Ceea ce încercăm noi să facem este dificil, foarte dificil, dar este un obiectiv destul de modest: să împiedicăm teroriştii să acţioneze din această regiune, să nu le permitem să creeze tabere de formare sau să planifice atacuri împotriva SUA", a declarat Obama, într-un interviu difuzat de postul de televiziune CBS.

Iulie a fost luna cu cele mai multe decese în rândul forţelelor SUA, din cei aproape nouă ani de război, 66 de soldaţi pierzându-şi viaţa. Oficialii militari sunt de părere că numărul morţilor va creşte în lunile ce urmează, în contextul în care SUA, NATO şi forţele afgane îşi intensifică lupta în zonele controlate de talibani.

"Înţeleg că este al nouălea an (n.r - de război), că este o lungă perioadă de timp, iar sacrificiile au fost semnificative. "În acelaşi timp, cred că strategiile sunt corecte", a spus şeful Statului Major american, Mike Mullen.

El a adăugat că publicarea celor aproximativ 77.000 de documente secrete ale SUA despre războiul din Afganistan a reprezentat, într-adevăr, o problemă, dar că nu a afectat strategia de război.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite