Cât timp rezistă alimentele proaspete în frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghidul care te ajuta sa pastrezi alimentele proaspete.
Ghidul care te ajuta sa pastrezi alimentele proaspete.

Acest ghid te va ajuta să nu mai arunci mâncarea şi să reduci cheltuielile pe care le ai, în mod normal, când cumperi alimente.

Când vine vorba de alimentele proaspete, există un fel de lege nescrisă: fie nu ai niciodată suficiente, fie cumperi prea multe şi le vezi cum se strică în frigider. Este extrem de frustrant, în special dacă te gândeşti la toţi banii care se duc în coşul de gunoi cu toate acele alimente alterate pe care eşti nevoită să le arunci.

Adoptând o strategie simplă şi având câteva cunoştinţe minime despre valabilitatea alimentelor pe care le cumperi, vei putea economisi bani şi vei arunca mai puţină mâncare. Iată mai jos câteva sfaturi despre depozitarea corectă a alimentelor proaspete, care te vor ajuta să ştii exact cât se vor menţine fructele şi legumele proaspete.

1. Taie întotdeauna partea de sus a rădăcinoaselor

Este un sfat simplu şi uşor de aplicat: e bine să tai întotdeauna partea de sus a legumelor din familia rădăcinoaselor, cum sunt morcovii, sfecla roşie şi ridichile înainte de a le depozita în frigider. Dacă le laşi frunzele, acestea vor trage toată umezeala din legume.

2. Nu decongela niciodată carnea pe blatul de bucătărie

Un alt sfat bun este să încerci întotdeauna să îţi planifici mesele din timp şi să dezgheţi carnea în frigider, peste noapte. Nu este recomandat să o laşi în zonele în care temperatura este prea mare. Dacă te afli într-o situaţie presantă şi trebuie să foloseşti carne congelată pentru a prepara cina, poţi încerca să dezgheţi carnea în apă caldă.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite