Ce trebuie să ştii despre 8 fructe pentru a le alege pe cele mai bune: cum îţi dai seama dacă sunt stricate, prea crude sau prea coapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă ţineţi cont de următoarele sfaturi, cu siguranţă nu veţi mai fi dezamăgiţi când vreţi să consumaţi fructele proasptăt cumpărate
Dacă ţineţi cont de următoarele sfaturi, cu siguranţă nu veţi mai fi dezamăgiţi când vreţi să consumaţi fructele proasptăt cumpărate

Tututor ni s-a întâmplat să alegem fructe frumoase şi aparent coapte doar pentru a afla mai târziu că sunt stricate pe interior sau nu suficient de coapte pentru a putea fi folosite.

Bright Side prezintă câteva sfaturi care vă vor ajuta să alegeţi cele mai bune fructe data viitoare când faceţi piaţa.

Mango

  • Fructul poate fi galben, verde sau roşu, depinde de soi. În cazul unora, nu vă puteţi da seama după culoare dacă este sau nu copt. Indicatorii perfecţi sunt petele întunecate de pe coajă, dacă există unele, fructul e grozav.
  • Un mango greu este întotdeauna de evitat. Unul copt trebuie să fie moale, dar nu exagerat. Dacă puteţi îndepărta coaja cu degetul, înseamnă că este stricat.
  • Are un miros dulce, care este mai puternic spre tulpină.

Pomelo

  • Poate fi galben, verde sau portocaliu. O culoare neuniformă arată că au fost folosite substanţe chimice în procesul de creştere.
  • Ar trebui să fie dur la atingere.
  • Forma acestuia poate fi diferită, de la rotundă la alungită.

Rodie

image
  • Coaja trebuie să fie roşie sau chiar de un roşu întunecat, fără pete.
  • O rodie coaptă este întotdeauna mai grea.
  • Nu ar trebui să fie moale la atingere, acesta fiind un semn că a fost îngheţată.
  • Nu ar trebui să aibă frunze verzi şi nici nu ar trebui ca interiorul calicelui să fie verde.

Ananas

image
  • Nu ar trebui să fie prea parfumat – este un semn că a fost dezvoltat forţat.
  • Culoarea trebuie să fie uniformă şi să nu existe pete negre.
  • Frunzele unui ananas perfect copt sunt verzi şi uşor uscate la vârfuri.
  • Frunzele foarte verzi reprezintă un semn că fructul a fost cules mult prea devreme.

Papaya

image
  • Semnul principal al unui fruct copt este coaja galbenă sau portocalie. Dacă totuşi coaja e verde, clar papaya e necopt, însă şi acesta este folosit pentru prepararea unor mâncăruri asiatice.
  • Cele mai coapte au culoarea învelişului uniformă, dar trebuie să fiţi atenţi la moliciune: în cazul în care coaja este în regulă, dar fructul este greu, înseamnă că nu este încă suficient de copt.
  • Dacă există porţiuni întunecate de dimensiuni mici, gustul nu va fi afectat, însă dacă sunt extinse înseamnă că fructul e stricat.

Fructul pasiunii

  • Coaja trebuie să fie încreţită dacă este copt. Coaja netedă este un semn că nu este suficient de copt, însă poate fi o alegere bună dacă îl cumpăraţi pentru a-l consuma peste câteva zile.
  • Fructul pasiunii ar trebui să fie violet sau galben. Unul verde este unul cules prea devreme.
  • Ar trebui să fie destul de greu: unul care măsoară opt centimetri pentru a fi perfect copt ar trebui să cântărească 50 de grame.

Gutuie

  • Trebuie să fie galbenă, fără pete verzi.
  • Trebuie să fie dense la atingere, iar dacă sunt grele nu sunt gata pentru consum.
  • Un parfum puternic reprezintă un semn bun.
  • O coajă deteriorată înseamnă că fructul se va strica foarte repede.

Avocado

  • Coaja poate fi maro sau verde, în funcţie de soi.
  • Sâmburele se va mişca în interior dacă scuturi un avocado copt.
  • Apăsaţi cu degetul pe coaja fructului să vedeţi dacă rămâne o urmă. Dacă da, atunci avocado este copt, dacă dispare, este deja prea copt.
Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite