Cea mai bună salată de murături asortate (la rece)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună salată de murături asortate la rece este această reţetă, pe care o fac de peste 30 de ani. Fără sterilizare, fără multă muncă, legumele rămân tari, crocante, iar amestecul de legume are o savoare incredibilă.

Se poate servi şi alături de cele mai savuroase fripturi, dar şi alături de o modestă fasole bătută sau o iahnie de cartofi. Fiecare mesean se va întrece să aleagă ce-i place mai mult: felii de murături, castraveţi, ţelină, morcov, ardei sau ceapă. 

Chiar că este genul acela de murături care împacă toate gusturile şi toate mofturile!

Ce ne trebuie pentru reteţa de Cea mai buna  salata de muraturi asortate, la rece:

  • 1 kg gogonele
  • 1 kg gogoşari sau ardei roşu, kapia
  • 400 g morcov
  • 3 cepe mari (cam 400 g)
  • câteva fire de ţelină
  • 1 lingură rasă de sare de murături
  • 500 g oţet
  • 300 g zahăr sau miere de albine
  • 1 vârf de ardei iute
  • 1 linguriţă boabe de muştar

Modul de preparare îl puteţi vedea în reţeta video de mai jos: 

Mai multe reţete delicioase şi cu adevărat deosebite gasiţi pe blogul Poftă bună, reţete cu Gina Bradea. Spor la gătit gustos si sănătos, fără chimicale! 

Fiţi cu ochii pe mine, mai aduc reţete delicioase si simple.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite