Cele mai bune paste şi cel mai bun risotto din Bucureşti în 2018

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune paste şi cel mai bun risotto din Bucureşti în 2018 sunt la Roberto’s! Prima finală care s-a încheiat din competiţia Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureşti pe 2018 a fost cea de la Paste şi Risotto, cu câte o subcategorie separată pentru fiecare dintre acestea.

Câştigătorul la ambele subcategorii, Paste şi Risotto, este restaurantul Roberto’s, de la Athenee Palace Hilton, cu unanimitate din partea juriului la ambele secţiuni. Felicitări executive chefului lui Athenee Palace Hilton, Franz Conde, şi lui Alex Chioaru, cheful de la Roberto’s!

Titlul Cele mai bune paste şi cel mai bun risotto din Bucureşti în 2018 este acordat de către Restocracy restaurantului câştigător pentru un an de zile, respectiv până la desemnarea câştigătorilor ediţiei de anul viitor a competiţiei „Topul Restocracy al Mâncărurilor“.

De menţionat că Premiile Restocracy nu se acordă pentru un anumit fel de mâncare din secţiunea respectivă, ci pentru toată categoria generică: paste, în general, oricare ar fi ele şi în orice fel pregătite, şi de asemenea orice fel de risotto, în cazul de faţă.

Imagine indisponibilă

Totuşi, uneori juriul evidenţiază câte un fel anume de mâncare din categoriile respective, feluri care li s-au părut excepţionale, fie de la restaurantul câştigător al finalei, fie de la oricare dintre celelalte înscrise în competiţie. Aceste restaurante primesc menţiuni speciale din partea Restocracy, cu referire la acele feluri specifice. Anul acesta, menţiunile speciale sunt:

  • Casoncelli alla bergamasca şi Strawberry risotto de la Roberto’s – pastele pregătite de Alex şi risotto de către Franz  
  • Bucatini al coniglio della caccia de la Borgo Margherita – felicitări lui Beniamino Illiano şi Danielei Korz, cei doi chefs şi asociaţi  
  • Risotto ai ricci di mare con bottarga de la Belli Siciliani – preparat de cheful patron Domenico Bellantoni şi servit de adorabila lui soţie, Amalia.  

Şi o menţiune „hors concours“ pentru excelenta Pizza Margherita, pe care membrii juriului au primit-o la Borgo Margherita după ce au terminat de evaluat pastele!

Restaurantele care au concurat şi care au fost admise în faza de preselecţie, şi cărora le mulţumim din nou pentru participare, sunt (în ordine alfabetică):

Imagine indisponibilă

Iar finalistele, la care s-a făcut o nouă rundă de evaluare, de către o altă echipă de juriu, şi pe care le felicităm cu toată admiraţia pentru nivelul la care au ajuns, au fost (tot în ordine alfabetică):

  • AV8 (risotto)
  • Borgo Margherita (paste)
  • Isoletta (la ambele sub-categorii, paste şi risotto)
  • Roberto’s (la ambele sub-categorii, paste şi risotto).  

Membrii juriului au fost împărţiţi în trei echipe în faza de preselecţie, iar pentru finală a fost o singură echipă, mai numeroasă. Le mulţumim şi lor, mai ales că ştim că mulţi dintre ei şi-au amânat întâlniri oficiale şi importante pentru a putea merge la evaluări, uneori chiar şi după un drum de 45 de minute cu maşina...

  • Marco Giungi, Ambasadorul Italiei – preşedintele juriului
  • Isabel Rauscher, Ambasadoarea Austriei
  • Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Egiptului
  • Davor Vidis, Ambasadorul Croaţiei
  • José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Mexicului
  • Tatiana Proskuryakova, Country Director al Băncii Mondiale în România
  • Cristian Colteanu, fost Ambasador al României în Italia, Country manager General Electric
  • Alessandro Pitotti, Commercial Attaché al Ambasadei Italiei, ​​membru al Accademia Italiana della Cucina
  • Sergiu Oprescu, Preşedinte al Alpha Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor
  • Marian Popă, Country manager Deutsche Bank Technology
  • Principele Mihai Ghyka
  • Principele Michel de Laufenburg
  • Nicola Longo Dente, Italian, Vicepreşedinte Unicredit Bank, membru al Accademia Italiana della Cucina New York şi Istanbul
  • Luigi Zaccagnini, Preşedintele Accademia Italiana della Cucina, delegazione di Bucarest
  • Giulio Bertola, membru al Accademia Italiana della Cucina, delegazione di Bucarest
  • Marius Persinaru, Country manager Schneider Electric
  • Virgil Nitulescu, Director în Ministerul Culturii
  • Brian Jardine, Managing partner Wolf Theiss
  • Kaspar Michel, investitor  
Imagine indisponibilă

Şi o ultimă menţiune, dar nu mai puţin importantă decât celelalte: în ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucureşti au făcut progrese foarte mari şi acum putem să mâncăm aici la fel de bine că în multe capitale mari ale Europei şi ale lumii, pe care nu credeam că le vom ajunge din urmă atât de repede.

Restaurantele de pasta & pizza din Bucureşti ţin şi ele pasul destul de bine, aşa că acum putem mânca şi noi paste şi pizza excepţionale aici. Membrii juriului ne-au spus că risotto-ul bucureştean a rămas în urma pizzei şi a pastelor, deocamdată. Avem risotto bun şi foarte bun, însă nu unul excepţional, încă. Să sperăm că va apărea şi acesta la ediţia din 2019 a Topului Restocracy al Mâncărurilor din Bucureşti...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite