Cele mai bune sushi şi sashimi din Bucureşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune sushi şi cele mai bune sashimi din Bucureşti în 2018 sunt la Argentine! A treia finală care s-a încheiat din competiţia Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureştii pe 2018 a fost cea de la Sushi, Sashimi, Ramen şi Udon, cu câte o subcategorie separată pentru fiecare dintre acestea.

Câştigătorul la ambele subcategorii, Sushi şi Sashimi, este restaurantul Argentine, cel din Parcul Herăstrău, cu unanimitate din partea juriului la ambele secţiuni. Felicitări executive chefului Cătălin Petrescu, a reconfirmat ceea ce spuseserăm de mai multe ori până acum, că e unul dintre cei mai mari chefs ai Bucureştiului în acest moment! A fost o surpriză, într-adevăr, deoarece nu foarte multă lume asociază restaurantul Argentine cu sushi-ul şi cu sashimi, datorită numelui, fără îndoială…

Titlul Cele mai bune sushi şi cele mai bune sashimi din Bucureşti în 2018 este acordat de către Restocracy restaurantului câştigător pentru un an de zile, respectiv până la desemnarea câştigătorilor ediţiei de anul viitor a competiţiei „Topul Restocracy al Mâncărurilor“.

De menţionat că Premiile Restocracy nu se acordă pentru un anumit fel de mâncare din secţiunea respectivă, ci pentru toată categoria generică: sushi şi sashimi, în general, oricare ar fi ele şi în orice fel pregătite, în cazul de faţă.

Imagine indisponibilă

Totuşi, uneori juriul evidenţiază câte un fel anume de mâncare din categoriile respective, feluri care li s-au părut excepţionale, fie de la restaurantul câştigător al finalei, fie de la oricare dintre celelalte înscrise în competiţie. Aceste restaurante primesc menţiuni speciale din partea Restocracy, cu referire la acele feluri specifice. Anul acesta, menţiunea specială este pentru Somonul sălbatic de la Yoshi.

Şi o menţiune „hors concours“ pentru Ambianţa japoneză intactă, pe care membrii juriului au acordat-o, cu nostalgie după vremurile trăite acolo, restaurantului Yuki!

Competiţia a fost strânsă, juriul diversificat şi reprezentativ, cu mulţi japonezi, dar şi cu nejaponezi care au trăit ani buni în Japonia şi cunosc bine cultura şi, mai ales, mâncarea japonezilor. Alegerea a fost dificilă şi la această categorie. Aşa cum se întâmpla adesea în cazul bucătăriilor îndepărtate geografic (exotice), aproape întotdeauna aceleaşi mâncăruri făcute în partea lor de lume sunt foarte diferite de cele „pentru europeni/americani“, cum chiar ei înşişi le prezintă. Prin urmare, japonezii din juriu şi cei care au trăit mult timp în Extremul Orient au avut tendinţa să le compare cu gusturile ştiute de ei de acolo, pe când ceilalţi evaluatori au măsurat mai degrabă cu gustul european.

Imagine indisponibilă

Restaurantele care au concurat la categoria generală şi care au fost admise în faza de preselecţie, şi cărora le mulţumim din nou pentru participare, sunt (în ordine alfabetică):

Iar finalistele la sushi, sashimi, ramen şi udon, la care s-a făcut o nouă rundă de evaluare de către o altă echipă de juriu, şi pe care le felicităm cu toată admiraţia pentru nivelul la care au ajuns, au fost (tot în ordine alfabetică):

Sushi

Sashimi

Ramen & udon

Imagine indisponibilă

Membrii juriului au fost împărţiţi în trei echipe în faza de preselecţie, iar pentru finală a fost o singură echipă, mai numeroasă. Le mulţumim şi lor, mai ales că ştim că mulţi dintre ei şi-au amânat întâlniri oficiale şi importante pentru a putea merge la evaluări, uneori chiar şi după un drum de 45 de minute cu maşina...

  • Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei – preşedintele juriului
  • Hans Klemm, Ambasadorul SUA
  • Calin Fabian, Şeful Protocolului MAE, fost Ambasador în Coreea, Olanda şi Ungaria
  • Mayo Nishiike, First Secretary, Ataşat Politic al Ambasadei Japoniei
  • David Allen Schlaefer, Ataşat Politic al Ambasadei SUA
  • Christophe Gigaudaut, Director al Institut Francais
  • Andrei Caramitru, Managing Partner Boston Consulting Group
  • Raluca Schlaefer, Ambasada SUA, fost ataşat al Ambasadei României în Japonia
  • Florin Grancea, jurnalist
  • Chef Shuichiro Sumiyoshi, personal chef Al Ambasadorului Japoniei  

Şi o ultimă menţiune, dar nu mai puţin importantă decât celelalte: în ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucureşti au făcut progrese foarte mari, şi acum putem să mâncăm aici la fel de bine că în multe capitale mari ale Europei şi ale lumii, pe care nu credeam că le vom ajunge din urmă atât de repede.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite