Cum alegi şi cum congelezi zmeura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zmeura conţine vitamine B6, C, carotenoide şi antioxidanţi.
Zmeura conţine vitamine B6, C, carotenoide şi antioxidanţi.

O ceaşcă de zmeură, adică nu mai mult de 120 de grame, are în jur de 65 de calorii. Sunt perfecte dacă-ţi plac prăjiturile dulci-acrişoare şi pot fi păstrate şi peste iarnă la congelator.

Tarte, gemuri, îngheţată, creme, siropuri sunt doar câteva dintre deserturile în care poţi adăuga aromata zmeură. Pe lângă faptul că este recomandată la dietă, zmeura este o sursă de antioxidanţi.

Există peste 200 de specii de zmeură şi sunt împărţite în trei categori: zmeură roşie, zmeură neagră şi zmeură purpurie. Zmeura roşie este cea mai des întâlnită, în timp ce cea neagră este des confundată cu murele. Zmeura purpurie a apărut în urma încrucişării zmeurei roşii cu cea neagră.

Istoria zmeurei

Oamenii de ştiinţă nu sunt siguri de originea zmeurei, deoarece cea sălbatică creşte pe toate continentele. Există chiar specii native din Alaska, insulele Aleutine, insulele Hawaii sau nordul Asiei.

Se crede că zmeura a fost cultivată pentru prima dată acum 2 mii de ani în Europa, fiind una dintre cele mai vechi culturi ale omului. Schimbul comercial şi călătoriile au dus la răspândirea culturii de zmeură.

Astăzi, zmeura este una dintre cele mai cultivate apreciate fructe de pădure, cu aproximativ 400 de mii de tone recoltate anual.

Află pe clickpoftabuna.ro cum alegi, depozitezi şi îngheţi zmeura!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite