Cum a apărut mille-feuille, rafinatul desert franţuzesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradus, desertul înseamnă „o mie de felii“. Prăjitura mai este cunoscută şi sub numele de prăjitura Napoleon, însă nu se ştie exact cum a apărut.

În mod tradiţional, desertul este format din trei straturi de foi, printre care se pune cremă de vanilie. Uneori, crema este înlocuită cu frişcă sau cu gem, iar în acest caz desertul este cunoscut şi sub numele de „felia bavareză“. Pe deasupra se presară zahăr pudră, cacao sau fulgi de migdale. Mai poate fi decorată cu glazură de zahăr sau sos de ciocolată.

Istoria desertului

Reţetele de preparare ale cremei şi foilor se regăsesc în numeroase cărţi de bucate din secolul al XVI-lea, însă nu se ştie exact cine a combinat ingredientele pentru a desăvârşi desertul la forma cunoscută astăzi. Primele menţionări ale prăjituri sub numele de mille feuille apar într-o carte de bucate scrisă în engleză de bucătarul frencez Vincent La Chapelle, în 1733. Spre deosebire de reţeta de astăzi, foile erau unse cu gem sau cu marmeladă.

Numele de mille feuille nu mai este utilizat în cărţile de bucate până în secolul al XVII-lea. Totuşi, în timpul lui Napoleon Bonaparte, mulţi patiseri francezi vindeau această prăjitură. Numele de Napoleon nu vine de la celebrul conducător francez ci de la napolitain, forma franceză a oraşului italian Napoli.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite