Cum preparaţi dulceaţă afrodisiacă de ardei iuţi, sosul perfect pentru fripturi, brânzeturi sau ciocolată
0Dulceaţa de ardei iuţi este o reţetă exotică şi savuroasă. Are efecte afrodisiace şi poate fi consumată alături de o friptură, dar şi în combinaţie cu un platou de brânzeturi sau ciocolată.
Ingrediente:
- 1 kilogram de ardei iuţi
- 600 grame zahăr
- 100 mililitri apă
Mod de preparare:
Ardeii iuţi se curăţă de cotoare şi seminţe. Pulpa se pune într-o cratiţă cu zahărul şi apa şi se fierb 20 de minute.
Se trece amestecul rezultat prin maşina de tocat şi se mai pune la fiert 15 minute.
Se toarnă dulceaţa caldă în borcane sterilizate, închise ermetic cu capace şi se întorc cu gura în jos până se răcesc.
Se serveşte iarna, alături de friptură.
Sursă: restaurantedelux.ro