Cum ţii postul corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În post, important este nu doar ce alimente alegi să consumi, ci şi cum le combini. Pentru a preveni problemele digestive şi senzaţia de slăbiciune, e bine să ţii cont de câteva sfaturi.

Combină cerealele cu leguminoasele

O categorie de alimente esenţiale pe perioada postului sunt proteinele vegetale. Pe lângă faptul că sunt o sursă importantă de energie, acestea protejează vasele de sânge, potolesc foamea pentru un timp îndelungat şi conţin enzime bune pentru tranzitul intestinal. Cele mai bune surse de proteine vegetale pe care le poţi include în meniul tău sunt: migdalele, orezul integral, hrişca, soia, spanacul. Principala combinaţie de proteine pe care este indicat să o consumi în post este cea dintre produsele pe bază de cereale cu leguminoase.

Chiftelele din năut, un preparat hrănitor

Pe lângă alimentele pe care le consumăm an de an pe perioada postului, cum sunt ciupercile, soia, cartofii, fasolea, halvaua, un preparat hrănitor pe care îl poţi include în dieta ta este falafelul, chifteluţele pe bază de năut. Astfel, nu numai că îţi diversifici alimentaţia, ci poţi profita de beneficiile năutului, un bun înlocuitor pentru carne. Mâncărurile pe bază de năut aduc nu numai proteine bune, dar şi fibre, vitamine şi antioxidanţi. Ca şi celelalte leguminoase, năutul are efect benefic pentru sănătatea inimii şi a vaselor de sânge.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite