De ce este bine să mănânci peşte cât mai des

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu puţine calorii, dar cu un conţinut ridicat de proteine, peştele este unul dintre cele mai recomandate alimente pentru creier, deoarece este o sursă de acizi graşi esenţiali.

Bun pentru memorie

În mod ideal, ar trebui să mâncâm peşte de cel puţin două ori pe săptămână, în special peşte gras, cum sunt tonul, macroul sau somonul. Chiar şi o porţie de peşte pe săptămână împiedică degradarea creierului, specifică înaintării în vârstă, cu 10-13%. Cu alte cuvinte, instalarea bolilor neurodegenerative se amână cu 3-4 ani. În acelaşi timp, acizii graşi omega-3 asigură buna funcţionare a zonelor cerebrale care controlează memoria şi funcţiile cognitive.

Previne depresia

Schimbările bruşte de dispoziţie, tristeţea şi oboseala constantă se numără printre simptomele depresiei. Acizii graşi omega-3 din peşte previn aceste stări, deoarece acţionează precum medicamentele antidepresive.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite