De ce trebuie să ţinem cont atunci când alegem vasele de gătit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când alegi un vas de gătit trebuie să iei în considerare mai multe aspecte. Calitatea materialului este foarte importantă, atât pentru gustul mâncării, dar şi pentru sănătate.

Sunt o mulţime de vase disponibile în comerţ, de forme şi calitate diferite. Nu toate sunt însă şi alegeri bune, dacă e să luăm în considerare ultimele studii. Oalele din aluminiu, de exemplu, produc în timp tulburări hormonale. Alte studii au scos la iveală că aluminiul ar putea fi implicat şi în apariţia bolii Alzheimer.

 Fonta, material durabil şi fără riscuri

 Oalele de fontă sunt ideale pentru gătit, pentru că nu intoxică mâncarea cu chimicale. În plus, aceasta nu se lipeşte de fundul vasului. Dacă sunt păstrate cu grijă, aceste vase pot fi utilizate mult peste 10 ani, deoarece sunt foarte rezistente. Mai mult, reţin căldura şi, în timp, dezvoltă o suprafaţă non-aderentă, mai eficientă chiar decât teflonul.

 Inoxul reţine mai bine căldura

 Şi oalele de inox sunt o alegere bună în materie de vase de gătit. Acest material nu eliberează substanţe nocive în alimente. De preferat, alege vasele care au pereţi şi bază groase, pentru că reţin mai bine căldura în timpul gătitului. Foloseşte la amestecat spatule sau linguri din lemn ori inox, pentru a nu zgâria suprafaţa oalei.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite