Articol publicitar

Nu-i greu să faci cozonaci şi prăjituri, e greu să le păzeşti. 4 ascunzători grozave până de Crăciun

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
coseli

Toată lumea vorbeşte despre secretele cozonacului perfect. Ce să adaugi, ce să scoţi, cum să te rogi să crească şi să nu crape. Adevărul este că sunt câteva principii de bază de respectat. Frământă bine, lasă la dospit suficient de mult, nu umbla la cuptor cât se coace şi foloseşte ingredientele corecte.

De exemplu, în loc de esenţe, poţi folosi superesenţe, cum sunt cele mici de la Coseli, care sunt mai intense. Şi păstrează aroma chiar şi la temperaturi foarte mari, de peste 200 de grade. Iar asta ne aduce la adevărata problemă.

Unde ţii minunaţii cozonaci ca să mai apuce ziua de Crăciun? Să ţii departe pofticioşii familie poate semăna cu scene rupte din marile bătălii, mai ales când aromele de vanilie şi rom inundă toate colţişoarele casei. Iată câteva idei care, chiar dacă par drastice, te asigură că vei umple masa de sărbătoare cu bunătăţile coapte de tine.

  • Cozonacul troian

Prime idee se inspiră din istoria veche. Ştii trucul folosit de Ulisee pentru a cuceri Troia, cu ascunsul războinicilor într-un cal din lemn? Ei bine, în cazul nostru, ar funcţiona puţin invers. Ca să te asiguri că nimeni nu râvneşte la cozonac, ascunde-l într-un ambalaj care nu prezintă niciun interes. Cutiile de la fulgi de ovăz şi ambalajele produselor din soia sunt câteva exemple perfecte. Nimeni n-o să cotrobăie pe acolo. Secretul reuşitei este însă mascarea mirosului. Căptuşeşte bine ambalajele cu staniol, ca să nu te dea aromele de gol.

  • Ţinutul nimănui

Sigur există în casa ta un aparat electrocasnic sau un dulăpior pe care doar tu îl foloseşti. Aici, rezultatele variază după caz. Dar cel mai probabil candidat este maşina de spălat vase. E adevărat că sună puţin ciudat. Dar dacă aşezatul vaselor în maşină cade mereu în sarcina ta, e puţin probabil să se schimbe situaţia taman acum. Singura problemă e să nu uiţi chiar tu că l-ai pus acolo. Şi să te întorci, timp de o zi sau două, la tradiţionalele burete şi sârmă.

  • Obiectele în stare de hibernare

Avantajul sărbătorilor de iarnă este că vin tot timpul... iarna. Asta înseamnă că dispui de anumite zone prin cămară care stau neclintite până dau ghioceii. Cum ar fi cutiile de tenişi. Ori ascunzi cozonacul şi prăjiturile între mai multe cutii de pantofi văratici. Ori le ascunzi chiar într-o astfel de cutie, cu condiţia să le înveleşti bine în ţiplă protectoare. Un alt obiect care nu vede lumina iernii este cortul, cu tot alaiul lui de izoprene şi saci de dormit. Plus că forma rotundă parcă ar fi special făcută pentru astfel de situaţii. Ideea asta poţi s-o aplici şi de Paşte. Vorba aia, de când n-aţi mai fost la munte cu cortul?

  • Grădină răcoroasă

Unele prăjituri nu se împacă bine cu temperatura camerei. În special când duduie caloriferele. Dacă frigiderul e prea evident, un spaţiu mai nefrecventat, dar la fel de răcoros pe timp de iarnă, este balconul. Iar dacă ţi-ai creat şi o mică grădină botanică acolo, e 2 în 1. Piteşte deserturile festive în spatele crăciuniţelor, anemonelor şi ciclamelor. Mai pune şi doi-trei cactuşi în faţă şi ţi-ai creat o adevărată fortăreaţă rece.

Acum că eşti gata de atacul pofticioşilor, nu-ţi rămâne decât să faci magie în bucătărie. Înarmează-te cu ingrediente proaspete, superesenţe Coseli de rom, vanilie sau portocale şi reţetele lăsate moştenire de bunica. Sigur vei umple masa şi casa de aroma sărbătorilor. Mai departe, spor la treabă şi la păzit comorile gustoase!

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite