Pepene verde sau pepene galben, care este mai sănătos?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi nu sunt atât de consumaţi precum cei verzi, pepenii galbeni sunt mai dulci.
Deşi nu sunt atât de consumaţi precum cei verzi, pepenii galbeni sunt mai dulci.

În timp ce unele persoane abia aşteaptă sezonul cald pentru a se înfrupta din miezul zemos al pepenelui verde, alţii preferă dulceaţa cu gust de miere a pepenului galben. Însă, care din ei este mai sănătos?

Pepenii, indiferent dacă sunt verzi sau galbeni, sunt o sursă naturală de lichide, fiind formaţi în proporţie de 92% apă, şi pot fi consumaţi atunci când îţi este sete, deoarece sucul lor are numeroase substanţe nutritive.

Pepenele verde

Pepenele verde este mai zemos decât cel galben. În plus, sucul acestuia este bogat în vitaminele A, B6 şi C. În plus, culoare roşie a miezului este dată de licopen, un antioxidant care protejează sistemul cardiovascular. În plus, spre deosebire de alte legume bogate în licopen, pepeneii nu trebui gătiţi, aşadar organismul va asimila întreaga cantitate de licopen. 400 de grame de miez de pepene roşu conţine aproximativ 20 de miligrame de licopen, care, pe lângă faptul că protejează inima, întăresc oasele şi previne apariţia celulelor canceroase.

Pepenii verzi mai conţin şi citrulină, un aminoacid, care este transformat de organism în arginină, un alt aminoacid  esenţial organismului. Citrulina şi arginina îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi protejează vasele de sânge.

Află mai multe despre pepenii galbeni pe clickpoftabuna.ro!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite